banner564

Hüdaoğlu: Barışa odaklanmalıyız

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu dün yaptığı açıklamada, tarafların kabul edebileceği, yaşayabilir kalıcı ve adil bir barış için herkesin çaba harcaması gerektiğini söyledi. Hüdaoğlu, silahlara harcanacak maddi kaynağın, toplumların refahını yükseltmek için kullanılabileceğini belirtti.

Hüdaoğlu: Barışa odaklanmalıyız
banner598
Hüdaoğlu, Kıbrıs’taki mevcut durumun her iki toplumu da olumsuz etkilediğini belirterek, erken, kalıcı ve adil bir çözümün tüm Kıbrıslıların ortak ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Kıbrıs’taki toplumların gerek ekonomilerini, gerekse enerjilerini birbirlerine üstünlük sağlamak ve birbiriyle mücadele etmek yerine, ortak sorunlara karşı birlikte mücadele etmeye yönlendirmesinin akıl yolu olduğunu vurgulayan Hüdaoğlu, “Barışa odaklanmalıyız” dedi.
İki liderin çözüm ihtiyacından hareketle, müzakere masasında barışçıl ve karşılıklı anlayış çerçevesinde, her iki toplumun da hak ve çıkarlarını gözeten bir tutum sergilediklerini, bunun neticesinde de kısa sürede olumlu ilerlemeler yaşandığını anımsatan Hüdaoğlu, şimdilerde de esaslı konuların görüşüldüğünü kaydetti.
Müzakerelerin olumlu bir havada gittiğini, ancak çözüme kadar daha çetin ve zor bir yol bulunduğunu belirten Hüdaoğlu, bir yandan liderler müzakere masasında adil, dengeli ve iki tarafın da hassasiyetlerini içeren çözümü ararken, diğer yandan da iki toplumu yakınlaştıracak, birbirlerini daha iyi anlamasını sağlayacak ortak etkinliklerin artırılması gerektiğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474