banner564

Hükümet güvence verdi

Yorgancıoğlu ve Denktaş, CAS çalışanlarının bayramdan önce ödeneceğini, şirketin satın alınması için de girişimlerin başlatılacağını açıkladı

Hükümet güvence verdi
banner598
Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava- Sen), 169 CAS çalışanının ay sonu durdurulacak olması nedeniyle Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Başbakanlık önünde eylem başlattı.
Hava- Sen’in bağlı olduğu Türk- Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, eylemde yaptığı konuşmada, Bakanlar Kurulu’ndan, CAS çalışanlarının devlet güvencesi altında olduğu açıklamasını beklediklerini kaydetti. 
Bıçaklı, beklentilerinin, Bakanlar Kurulu’ndan “CAS çalışanları falan tarihten itibaren görevlerine dönecek, herhalükarda CAS devletindir, dolayısıyla CAS çalışanları da devlet çalışanıdır. Bu çalışanlar devlet güvencesi altındadır” şeklinde bir açıklama çıkması olduğunu ifade etti.

Hükümet güvence verdi
Hükümetin 169 CAS çalışanının işsiz kalmaması kararı alarak güvence sağladığı açıklandı.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Bakanlar Kurulu devam ederken, Başbakanlık önünde toplanan CAS çalışanları ile görüşmek için dışarı çıkarak kararlarını açıkladılar.
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu bugün Havaş’taki hisselerin satın alınması için çalışmalar başlatılıp sonuçlandırılacağını söyledi.
Yorgancıoğlu yaptığı açıklamada bugüne kadar toplanan kaynaklardan CAS çalışanlarına bayramdan önce maaş ödemesi yapılacağını da söyledi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın CAS’ın hizmet vereceği havayolları ile görüşme yapacağını ve CAS’ın müşteri sahibi olması içinde çalışma yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474