banner564

Hükümet halkın hizmetinde

Başbakan Özgürgün ile yardımcısı Denktaş yayınladıkları mesajlarda, 2017 için istikrar ve güven sözü verdi

Hükümet halkın hizmetinde
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, 12 Ocak’tan sonra, bir çözüme varılır veya varılmaz, yapılması gerekenin, çaresiz, alternatifsiz gibi beklemek olmadığını belirterek, Kıbrıs Türk halkına geçmiş acı günleri yaşatmayacak, güvencelerle devlete sarılmak, onu güçlendirmek için inançla çok çalışma amacında olduklarını söyledi. Başbakan Hüseyin Özgürgün yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajda, “Enerjimizi geleceğe dönük akılcı ve yapıcı politikalarla ülke içi sorunlarımızın aşılması için kendi içimizde birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde kullanmalıyız” dedi. 
Hükümetin 2017 yılında yeni bütçesiyle sorumluluklarının bilinci içerisinde görevinin başında olacağına vurgu yapan Başbakan Özgürgün, şu ifadelere yer verdi:
“Başta ekonomik kalkınma olmak üzere, halkımızı daha iyi, daha çağdaş, daha refah, daha aydınlık ve müreffeh günlere kavuşturmak için çalışacağız. Bugünlere ulaşıncaya kadar, Anavatan Türkiye’nin her alanda ve her konuda sağladığı karşılıksız desteğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak çok önemli ilerlemeler kaydettik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak her türlü sosyal, siyasi ve ekonomik çalışmada her zaman Anavatan Türkiye’yi yanımızda bulmak, Kıbrıs Türkleri için büyük güven ve gurur kaynağıdır.”
Bu işbirliği ve dayanışmanın 2017 yılında da artarak devam edeceğine işaret eden Başbakan Özgürgün, ülke ve halk için birçok güzel gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olacağına inanç belirtti.

“2016, müzakereler açısından da yoğun bir yıl oldu…”
2016 yılının, devam eden Kıbrıs müzakereleri açısından da yoğun bir yıl olduğuna işaret eden Başbakan Hüseyin Özgürgün, liderlerin Kıbrıs konusunda kapsamlı bir çözüm bulunması yönünde yürüttükleri müzakere sürecinde gelinen aşamaya bakıldığında, Rum tarafının oluşturmaya çalıştığı zeminin Kıbrıs Türkleri açısından kabul edilebilir, sağlam ve güvenli bir zemin olmadığının açıkça görüldüğünü söyledi. 

Denktaş, sağlık huzur mutluluk diledi
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, vatandaşların yeni yılını kutladı; sağlık, mutluluk ve huzur diledi. Denktaş yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2016 yılının KKTC için çok çetin geçtiğini ifade etti. Denktaş, yeni yılda Kıbrıs Türk halkının refah seviyesini yükseltecek icraatlarla, vatandaşın hizmetinde olacaklarını belirtti ve 2017 için istikrar ve güven sözü verdi. 

Berova: Görevimizi yerine getirmeye gayret göstereceğiz
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, “yeni yılda, eğitim ve kültür adına Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak şimdiye kadar taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle, samimiyet ve özveriyle görevimizi yerine getirmeye gayret gösterecek; bundan sonra da tam bir sorumluluk bilinciyle görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. 
Bakan Berova yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajında, yeni yılın güzellikler ve hayırlar getirmesini dileyerek, geride bırakılan 2016’nın hem ülke, hem Türkiye, hem de bulunulan bölge açısından zor bir yıl olduğunu hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473