banner564

Hükümet sertleşti

6 milletvekilinin imzasını taşıyan yeni yasa tasarısının Meclis’te kabul edilmesi halinde öğretmen sendikalarının başkanları ya okula dönecek, ya da maaşları kesilecek

Hükümet sertleşti
banner598
Raif DOĞRU
   Uzun yıllardan beri okula gitmeyen ve sadece sendika binasında görev yaparak öğretmen maaşı alan sendikacılarla ilgili yeni kararlar alınıyor.
   Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, Başbakan Yardımcı Serdar Denktaş, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, UBP Milletvekilleri Zorlu Töre, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz ile bağımsız milletvekili Hasan Taçoy’un imzalarını taşıyan ‘Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Önerisinin Meclis’te kabul edilmesi halinde sendika yöneticileri öğretmenlik mesleğine dönmek zorunda kalacak. Öğretmenliğe dönmeyenlerin ise maaşları kesilecek.
   Diyalog’a konuşan UBP milletvekili Zorlu Töre, bu konuda önlem almada çok geç kalındığını belirterek şöyle dedi:
   “Bu arkadaşlar okula hiç gitmeden, çocuklara eğitim vermeden, sendika binasında oturarak maaş alıyorlardı. Büyük bir yanlışlığın düzeltilmesi için hazırlanan yasa tasarısını arkadaşlar benim de imzalamamı istediler, ben de kabul ettim.”
   Töre, atılacak adımlar arasında sendika üyelerinin aidatlarının bundan böyle devlet tarafından tahsil edilmemesinin de bulunduğunu kaydetti.
   Bağımsız milletvekili hasan Taçoy da, öğretmen sendikalarına yönelik yasanın yakın bir gelecekte Meclis’ten geçirileceğini söyledi. Taçoy, sendikalardan sadece 3 yöneticinin rotasyon usulüyle nöbet tutabileceklerini ifade etti.

Rum milletvekilinin AP’ye mektubu
   Bu arada Rum Komünist AKEL Avrupa Parlamentosu üyesi Takis Hacıyeorgiu’nun, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’e birer mektup göndererek “KTÖS’e karşı Kuzey’deki milliyetçi çevrelerce yapılan saldırıları” şikayet ettiği belirtildi. 
   Haravgi gazetesine göre Hacıyeorgiu, mektuplarında, duyarsız kalınmasının mümkün olmadığını, KTÖS öğretmenlerine ve eğitimcilerine karşı olan tehditlerin, toplu halde toplum için tehdit teşkil ettiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2017, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474