banner564

‘Ona gününü göstereceğim’

Haksız bir şekilde sınır edildiği gerekçesiyle KKTC hükümeti aleyhinde açtığı davayı kazanan Nazım Kara, bu kez parasına el koyduğu gerekçesiyle avukat Fırat Merttürk’ün ofisini bastı

‘Ona gününü  göstereceğim’
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’tan 2006 yılında sınır dışı edilen ve KKTC hükümeti aleyhinde açtığı davayı kazanan Nazım Kara, bu kez parasına el koyduğu gerekçesiyle avukat Fırat Merttürk’ün ofisini bastı. Nazım Kara önceki gün Lefkoşa’da Avukat Fırat Merttürk’ün bürosuna bastığı, ofiste çalışan yardımcı avukatı darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Nüfuzlu bir şahsın şikâyeti üzerine sınır dışı edildiği öne sürülen, Türkiye medyasında, “Atlet ve terlikle sınır dışı edildi” şeklinde haberlerle gündeme gelen ve hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de konuşulan Nazım Kara, KKTC devletine tazminat davası açmıştı.
2006 yılında meydana gelen olayla ilgili dava 2 yıl öne sonuçlandı. Kara’nın avukatlığını Fırat Merttürk yaparken, mahkeme Kara’nın haksız yere sınır dışı edildiğine hüküm vererek devleti tazminat ödemeye mahkûm etti. 

Avukat parayı aldı ama…
Zanlı Kara’nın iddiasına göre, avukatı tazminat parasının tamamını alıp Kara’ya hiç bir şey vermedi.
Şikâyet üzerine gözaltına alınan Kara dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlı Nazım Kara’nın 3 Ocak Tarihinde sabah saat 8.00’de avukat Fırat Merttürk’ün ofisine gittiğini, ofis içerisinde bağırarak “Fırat buraya gelecek ve ona gününü göstereceğim” dedikten sonra ofiste bulunan avukat Ezgi Gazioğlu’nun kolunu tutup çektiğini belirtti. 
Polis, zanlının daha sonra olay yerinden ayrıldığını ifade ederek, zanlının polise gelen şikâyet üzerine tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 

“Kimseye zarar verme niyetim yoktu…”
Polis, sorgusu tamamlanan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminat talep etti.
Mahkeme, zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 7 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verirken, söz hakkı verilen zanlı bazı iddialarda bulundu. Zanlı, “Avukat Merttürk ile görüşmek için ofise gittim. Kimseye zarar verme gibi bir niyetim yoktu. Daha önce sınır dışı edildiğim için tazminat davası açıp kazandım. Avukatım Fırat Merttürk’tü. Ona parayı alması için vekâlet verdim ancak yüzde 30’nu alacağına dair anlaşmamız olmasına rağmen tümünü aldı. 2 yıldır kendisine ulaşamadığım için ofisine gittim” dedi.

Olay nasıl olmuştu?
Türkiye medyası ve meclisinde gündeme gelen olay 2006 yılında gerçekleşmişti. Ailesi ile birlikte yıllarca KKTC’de yaşayan, vatandaşlık alan Osmaniyeli inşaat ustası Kara, 28 Eylül 2006’da çalışma iznini uzatmak için gittiği Çalışma Dairesinde gözaltına alınmış, kıyafetini değiştirmesine izin verilmeden, ülkeden sınır dışı edilmişti. Kara’nın İçişleri Bakanlığı’na dilekçe veren emekli bir bankacının talebi üzerine sınır dışı edildiği öne sürülmüş, açıklama yapan bakanlık yetkilileri Kara’nın yaşadığı mahallenin toplu imzası nedeni ile sınır dışı edildiği açıklanmıştı. Bakanlık yetkilileri, Kara’nın uygunsuz hal ve hareketlerinden dolayı rahatsızlık verdiğini ifade etmişti. Yaşanan olay üzerine tazminat davası açan Kara, davayı kazanırken, avukatının alınan tazminat parasının üstüne konduğu öne sürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2017, 08:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
NAZIM KARA
NAZIM KARA - 7 yıl Önce

Başladığım yere geri döndüm.bu defa kendi avukatımın bize yaptığı haksızlık.yeniden başlıyoruz.o bilir beni sabırlıyım.haklı olduğum bir şeyin peşini bırakmam.önceki davayı bırakıyordu.verdiğim cesaretle kazandı.beyefendi bu hükümetlle dava kazanılmaz dedi.ellerinde birşey yok devam et dedim.zorla ikna ettim.haklıydım.kazandık.eşımden 1750 tl başlarken aldı.ben sonradan 1000 tl yolladım.Adıma çıkan 3000 tl lik ceki maliyeden BEHZAT MAİOĞLU İMZASIYLA ALDITRTI.Suç işledi ikisinide dava edeceğimi söyledim.yalvardılar diplomamız gider yapma dediler AFETTİM.ŞİMDİ AF YOK.SANIK SANDALYESİNE OTUTTURACAĞIM onu.yaptığımız %30 luk noter onaylı belgeyi isterseniz yollayayım.05556132826.o başkalarının parasını da yemiş ceza evinde öğrendim.madur çok.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473