banner564

Hükümete destek belirtti

Türkiye Büyükelçisi Kanbay, Maliye Bakanı Denktaş ile Eğitim Bakanı Özyiğit’i ayrı ayrı ziyaret etti

Hükümete  destek belirtti
banner598
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, yeni hükümetin göreve başlaması dolayısıyla başlattığı nezaket ziyaretleri çerçevesinde dün Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’i ayrı ayrı ziyaret etti.
Kanbay, Maliye Bakanı Denktaş’ı ziyaretinde görevinde başarı diledi ve sonsuz destek ve iş birliği vaadini sunmaya geldiğini söyledi.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş da son 20 aydır Büyükelçi Kanbay’la birlikte çalışıldığını ve yeni dönemde Başbakanlık’ın bir alt kademesinde yer alıyor görünse de, mali protokolün uygulanması ve koordinasyonunda daha organize çalışılacağına inandığını belirtti.
Diğer koalisyon ortaklarıyla da görüşmeler yaparak, 2013’te ortaya konan hedeflerin neresinde olunduğunun görüleceğini söyleyen Maliye Bakanı, yerel seçimler sonrası vakit kaybetmeksizin hareket ederek Ekim’de yeni mali protokolü ortaya çıkarmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay , Eğitim Bakanlığını ziyaretinde ise şahsı ve çalışma arkadaşları adına Özyiğit’e yeni görevinde başarılar diledi. 
Yapılacak tüm çalışmalarda yeni hükümetin, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ve KKTC devletinin yanında olacaklarını vurgulayan Kanbay, “KKTC’de her zaman, Kıbrıs Türk halkının geleceği için yapılacak olumlu çalışmalarda TC en önemli yardımcı, destekçi olacak. En ufak bir sorununuzda bile bizi yanınızda bulacağınıza emin olabilirsiniz” dedi. 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, Derya Kanbay’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, geçmişte parti başkanı olduğu dönemde olan iyi diyaloğun, şimdi de devam edeceğini söyledi. 
Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlarda bir hükümet kurduklarını ifade eden Özyiğit, önemli olanın demokrasiden ödün vermemek olduğunu vurguladı. 
Bilimsel, demokratik ve laiklikten ödün vermeyen bir eğitim sitemi için çalışacaklarını söyleyen Özyiğit, çalışmalarında TC’nin varlığının, katkılarının kendileri için ayrı bir değer ve öneme haiz olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474