banner564

Hükümete son uyarı

Alacaklarının ödenmesini isteyen Hayvan Üreticileri Birliği, siyah çelenkli protesto eylemi gerçekleştirdi

Hükümete son uyarı
banner598
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, dün hem Başbakanlık hem de Başbakanlık Yardımcılığı kapısına siyah çelenk bıraktı. 
Birlik Başkanı Mustafa Naimoğlulları, Başbakanlık önündeki eylem öncesinde yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirerek, “tarım politikası oluşturmadığını, günü birlik politikalar yürütüldüğünü” savundu. Naimoğulları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki politikaları örnek gösterdi.
Üreticilerin hayvanlarına yedirecek arpa bulamadığını dile getiren Naimoğulları, üreticiye “kredili faizsiz arpa” sağlanmasını istedi. Naimoğulları, hükümetin üreticiye olan borcunu acilen ödemesini de talep etti. 

“Ölü hayvanların suçlusu biz değiliz”
Güzelyurt’taki eylemde kullanılan ölü hayvan yüzünden eleştirildiklerine değinen Naimoğulları, “Hayvanların ölümünün suçlusu biz değiliz, vatandaş sorsun hayvancı neden bu durumdadır” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı teşvik politikaları nedeniyle eleştiren Naimoğulları, hayvancının zor durumda olduğunu dile getirerek, bütünlüklü tarım politikaları oluşturulmasını talep etti.
Naimoğlulları, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

“Denktaş hoşgörüyle karşıladı”
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Başbakan Yardımcılığı’na siyah çelenk bırakan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları ile görüştü.
Bakanlık bahçesinde gerçekleşen görüşmede, sunulan çelengi hoşgörüyle alan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın diyolağa bağlı yaklaşımının eylemciler tarafından olumlu karşılandığı belirtildi.
Sorunlara; karşılıklı, gerçekçi ve yapıcı çözüm önerileri ortaya koymak şartıyla sağlıklı bir sonuç elde edilebileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Denktaş, hayvancılara bugün için acil olarak ne talep ettiklerini sordu.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473