banner564

Hükümete tepki artıyor

Sendikal Platformun destek vereceği eylemlerde KTOEÖS perşembe, KTÖS ve KTAMS ise cuma günü Meclis'e yürüyecek

 Hükümete  tepki artıyor
banner598
Sendikal Platforma bağlı sendikalar dün KTAMS Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek hükümetin hayat pahalılığına karşı tedbir almaması ve “Göç Yasası”nı ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir politika üretmemesi nedeniyle bazı kararlar aldığını açıkladı.
Buna göre, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Perşembe, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Ammem Memurları Sendikası (KTAMS) Cuma günü meclise yürüyecek.
KTOEÖS 19 Kasım Perşembe günü saat 13.00’te Meclis önüne kitlesel yürüyüş gerçekleştirecek ve yürüyüşe Sendikal Platform üyesi sendikalar da aktif destek verecek.
KTAMS ve KTÖS ise 20 Kasım Cuma tüm “Göç Yasası” kapsamında görev ifa eden üyeleri ile grevde olacak ve saat 10.00’da Meclis önüne bir yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşe Sendikal Platform üyesi sendikalar aktif destek verecek.
Toplantıda konuşan TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı siyasi partilerin muhalefetteyken başka, hükümetteyken başka söylemlerde bulunduklarını belirterek, bunu “ciddi bir hastalık” olarak niteledi.

Kaptan: Bahaneleri kaynak yok…
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da Sendikal Platformun hazırladığı ortak bildiriyi okudu.
Kaptan, Türk Lirası’ndan kaynaklı ülkede yaşana hayat pahalılığına karşı hükümetin hiçbir tedbir almadığını savunarak, hükümetin, açlık sınırının altında bir maaş alan asgari ücretlinin alım gücünü iyileştirmek adına asgari ücreti artırmadığını ve iktidar olmadan önce verdiği sözleri unutarak “Göç Yasası”nı ve özelleştirmeleri ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir politika üretmediğini kaydetti.
“Göç Yasası”nın sadece çalışanların maaş ve ücretlerini düşürmekle kalmadığını, aynı zamanda var olan Toplu İş Sözleşmesi düzenini de dinamitlemeye devam ettiğini savunan Kaptan, sermaye kesimine yönelik etkin denetim yerine sürekli olarak çıkarılan vergi, stok vb. aflarla ülkede oluşması gereken kaynağı ortadan kaldıran hükümetin, “kaynak yok” bahanesiyle sendikaların taleplerini sürekli olarak reddettiğini ileri sürdü.
Sendikaların ortak açıklamasına TÜRK-SEN ve bağlı sendikalar, DEV-İŞ ve bağlı sendikalar, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, TIP-İŞ, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, BES, DAÜ-SEN, DAÜ-BİRSEN, ÇAĞ-SEN ve BASIN-SEN imza koydu.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474