banner564

Hükümetin  tavrı kesin

Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşen Başbakan Tatar, artık vizesi olmayan Suriye vatandaşların ülkeye gemi  veya uçak şirketi ile gelemeyeceğini belirtti

Hükümetin  tavrı kesin
banner598

Emir ERTORUN
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün Başbakan Ersin Tatar'ı kabul etti. 
Cumhurbaşkanlığında, 15 günde bir yapılan rutin buluşma çerçevesindeki görüşmede, güncel konular ele alındı.
Başbakan Tatar görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ile ekonomik protokol, doğalgaz sondaj, mülteciler, Rum tarafında otobüse yapılan saldırıların ele alındığını söyledi. 
Mülteciler ile ilgili sıkıntıları da görüştüklerini ifade eden Tatar, Ercan'da kalan Suriyelilerin önceki gün ülkeden gönderildiğini belirtti. 
Tatar, artık Suriye vatandaşlarına vize uygulaması konduğunu da belirterek, bu kişilerin eğer vizesi yoksa artık ülkeye gemi  veya uçak şirketi ile gelemeyeceğini dile getirdi. 
Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanacak ekonomik protokolde imza aşamasına gelindiğini ve önümüzdeki haftalarda imzalanabileceğini söyledi. 


Ortak komite kurulacak
Görüşmede, sondaj konusunun ele alındığını ve bu konuda Kıbrıslı Türk ve Rumların haklarının aranabilmesi için ortak komite kurulması yönünde talepte bulunulmasını kararlaştırdıklarını söyledi. 
Rum tarafında bir otobüse yapılan saldırının da ele alındığını söyleyen Tatar, bu konuda karşı tarafa bir mektup yazarak bu saldırıyı şikayet edeceklerini ve kınayacaklarını kaydetti.
Türkiye ile sondaj konusunda yapılan anlaşma kapsamında Fatih ve Yavuz gemilerinin bölgede olduğunu ifade eden Tatar, Kıbrıs adası etrafındaki zenginliklerde Kıbrıs Türk halkının da hakkı olduğunu vurguladı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı'nın BM Genel Sekreterine yazdığı mektubun da görüşüldüğünü ve Akıncı'nın mektubu kendisine de ilettiğini söyleyen Tatar, bunu alınca değerlendireceğini belirtti. 

Akıncı, hassasiyetlerini aktardı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümete; “mültecilerle ilişkili konunun insani boyutlarına verilmesi gereken önem konusundaki hassasiyetlerini” aktardı.
Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar'ı kabul ederek görüştü. 
Cumhurbaşkanlığında, 15 günde bir yapılan rutin görüşme çerçevesindeki toplantıda, hükümetin Türkiye ile yürüttüğü ekonomik protokol çalışmalarının son durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 
Cumhurbaşkanı Akıncı toplantıda; mültecilerle ilişkili konunun insani boyutlarına verilmesi gereken önem konusunda da hassasiyetlerini aktardı, ayrıca, hükümetin çeşitli bakanlıkları arasında bu konularda daha iyi bir koordinasyonun sağlanması hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. 
Cumhurbaşkanının Başbakanla toplantısında diğer güncel konulara ilişkin değerlendirmeler de yapıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473