banner564

7 milyonluk proje

Hafta 7 gün çalışan Tüfekçi ekibi, Girne Ciklos yolunu 20 Temmuz’dan önce trafiğe açmayı hedefliyor

7 milyonluk proje
banner598

Ömer KADİROĞLU
Kış aylarında yaşanan su baskınları sonucu zarar gören ve dört gencin hayatını kaybetmesine neden olan Ciklos Mevkiindeki yolda yapılan iyileştirme çalışmalarında sona gelindi. Tüfekçi LTD tarafından yürütülen proje kapsamında birçok iş aracı ve personel bölgedeki yoğun çalışmalarını kısa süre sonra tamamlayarak yolun açılacağı bildirildi. Konu ile ilgili Diyalog Gazetesine açıklamalarda bulunan Tüfekçi LTD direktörü Hüseyin Tüfekçi, çalışmaların hafta sonu tamamlanarak yolun Salı günü açılmasının hedeflendiğini ifade etti. 
“Büyük oranda tamamladık”
Ciklos mevkiinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Tüfekçi LTD direktörü Hüseyin Tüfekçi, dere yatağındaki kanalların tamamlandığını söyledi. St. Hilarion kavşağından başlayan “v” kanalların çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Tüfekçi bu çalışmanın da kısa süre içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Asfalt işlerinin dün tamamlandığını söyleyen Tüfekçi, tabela ve bariyerlerin takım işlerinin de devam ettiğini söyledi Tüfekçi, “çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık” dedi. 
“İhale bedeli 7 Milyon 17 Bin TL”
Dün ve bugün devam eden çalışmalar kapsamında yapılacak işlerin tamamlanacağını belirten Tüfekçi, ihale bedelinin 7 Milyon 17 Bin TL olduğunu kaydetti. Ciklos mevkiinde yaklaşık 400 metrelik bir beton kanal, istinat duvarları, V kanallar, dolgu işleri, asfalt işleri ve bariyer işlemleri yapıldığını belirten Tüfekçi, yol açıldıktan sonra trafiği engellemeyecek birtakım çalışmalar daha olduğunu ve bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. 
“Salı günü açılması hedefleniyor”
Amaçlarının trafiği rahatlatmak adına yolu açmak olduğunu ifade eden Tüfekçi, “biz çalışmalarımızı Cumartesi ve Pazar günü tamamlayarak Karayolları dairesinin de onayı ile Pazartesi en geç Salı günü yolu açmayı hedefliyoruz” dedi. Öte yandan projeden bahseden Tüfekçi, “dere yatağından gelen suyun yolun altından geçmesi yerinde doğrudan bay pas edilmesi adına beton kanal yaptık. Bu yapılan sistem en doğru ve kalıcı bir çalışmadır. Bu yolda yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzluklar yaşanmayacak” şeklinde konuştu.
“Gölette çalışmalar yapılacak”
Buradan geçecek suyun Doğanköy göletine ulaşacağını belirten Hüseyin Tüfekçi, söz konusu gölette de iyileştirme çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Doğanköy göletinde kapasite artırımı ve güçlendirme çalışmalarının yapılacağına da değinen Tüfekçi, “bu çalışma sonucunda da Ciklos mevkiinden gelen suyun güçlü bir şekilde Girne’ye ulaşması engellenmiş olacak. Bununla ilgili de ihaleye çıkılacağı bilgimiz dâhilindedir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473