banner564

6 yıl sonra başardılar

Kuzey ile güney arasında cep telefonuyla görüşmeler başladı                                      

6 yıl sonra başardılar
banner598

Güney Kıbrıs’ta Telsim kullanım ücreti şu şekilde açıklandı: 
*KKTC ve Türkiye aramaları dakikası 4.12 TL
*Gelen aramaların dakikası 1.53 TL
*Yurt dışı aramaların dakikası 11.75 TL 
*SMS başı 0.50 TL 

Güney Kıbrıs’ta Turkcell kullanım ücreti şu şekilde açıklandı
*KKTC ve Türkiye aramaları dakikası 4.00 TL
*Gelen aramaların dakikası 2.50 TL
*Yurt dışı aramaların dakikası 13.00 TL 
*SMS başı 1.50 TL 


Kıbrıs’ta yaklaşık 6 yıl önce gündeme gelen cep telefonlarının adanın her yerinde kullanılabilmesine imkan sağlayacak uygulama dün hayata geçti. Mobil telefonların Kıbrıs’ın her iki tarafında kullanılabilmesi ile ilgili karar, dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis arasında saat 12.45’te gerçekleştirdikleri telefon görüşmesi ile resmen başladı.
Uygulamanın fiyatlandırması hakkında KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar kamuoyuna bilgi verdi. Tanpınar, KKTC Telsim hattıyla Güney Kıbrıs, KKTC ve Türkiye yönündeki aramalarda dakika başı 4.12 TL, gelen aramalarda dakika başı 1.53 TL, yurt dışı aramalarda dakika başı 11.75 TL ve SMS için 0.50 TL ödeneceğini açıkladı.


Tüketiciler Derneği, boykot edecek
KKTC Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Hasan Y. Işık, Kıbrıs’ta 2 taraf arasındaki mobil telefonda iletişim uygulanmasına dünden itibaren başlanmış olmasını memnuniyetler karşıladığını ancak ücretlerin yüksek olmasından dolayı bu uygulamayı boykot edeceğini açıkladı.
Işık, konuyla ilgili açıklamasında, mobil iletişimine olanak veren uygulamada ücret tarifelerinin astronomik düzeyde olmasının tüketicilerin iletişim haklarını kullanmasına ciddi bir engel olacağına işaret etti.
Işık, “Derneğimiz tüketicileri bu astronomik tarifeler ile Güney Kıbrıs ile kesinlikle iletişim kurmamaları konusunda uyarıyoruz. Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tüketici örgütleri mutabakata varıncaya kadar derneğimiz bu iletişim uygulamasını ‘Boykot’ etme kararı almıştır” ifadelerini kullandı.

Tanpınar: Dakika başı 83 kontör
TAK muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Tanpınar, aynı zamanda kontörlü diye nitelenen faturasız hatların da adanın her yerinde kullanabileceğini ifade ederek, dakika başına 83 kontör ücretlendirme yapılacağını ve SMS gönderiminin ise 8 kontör olacağını belirtti.
Fevzi Tanpınar, abonelerin Güney Kıbrıs’ta hatlarını kullanabilmek için AC yazıp 7075’e sms göndererek, Güney Kıbrıs roaming servisini aktif hale getirebileceklerini, aynı şekilde Güney roamingi kapatmak için KAPAT yazıp 7075’e sms göndermenin yeterli olacağını söyledi.
Abonelerin Güney Kıbrıs’ta hatlarını kullanabilmek için AC yazıp 7075’e sms göndererek, Güney Kıbrıs roaming servisini aktif hale getirebileceklerini söyleyen Tanpınar, aynı şekilde Güney roamingi kapatmak için KAPAT 7075’e sms göndermenin yeterli olacağını belirtti. 

“6 yıldan bu yana devam eden bir proje”
Fevzi Tanpınar, yaklaşık 6 yıldan bu yana aralıklarla devam eden bir projenin tarihi bir şekilde olumlu sonuçlanmasına hep birlikte tanık olunduğunu söyleyerek, Güney Kıbrıs’ta veya KKTC’de insanların roaming diye ifade edilen başka bir ülke operatörünü kullanabilmesinin bugün önün açıldığını söyledi.
Abonelerin, *7075# çevirip Güney Kıbrıs roaming servisini açıp, aynı aramayı tekrar gerçekleştirerek, Güney Kıbrıs Roaming servisini kapayabileceklerini de anlatan Tanpınar, Güney Kıbrıs’a geçerken roaming servislerini açan tüm abonelerin dönüşlerinde aynı şekilde söz konusu servisi kapatmaları tavsiyesinde bulundu.

“İnternet hizmetleri devreye alınmadı”
Bu işlemleri gerçekleştirmeyen, yani Güney Kıbrıs roaming servisini açmayan abonelerin Güney Kıbrıs’ta roaming yaparak telefonlarını kullanmalarının mümkün olamayacağına dikkat çeken Fevzi Tanpınar, şöyle devam etti:
“Şu an için sadece ses ve sms kullanımları bu servis kapsamındadır. Hiçbir operatör şu an internet hizmetini teknik nedenlerden dolayı devreye almamıştır. Önümüzdeki 2 ay içesinde, internet hizmetinin de devre konularak servis edilmesi öngörülmektedir.”

Görüşmeler roaming üzerinden ücretlendirilecek
Fiyatlar hakkında da bilgiler veren Tanpınar, Güney KIbrıs'tan aramalarda başlangıçta ortaya çıkan fiyatlandırmanın Güney Kıbrıs, KKTC ve Türkiye yönüne aramalarda dakika başı 4.12 TL, sms gönderiminin ise 0.50 TL olacağını belirterek, gelen aramalarda 1.53 TL, yurt dışı aramalarda 11.75 TL ücretlendirme olacağını kaydetti.
Aynı zamanda Güney Kıbrıs’ta kontörlü diye nitelenen faturasız hatların da kullanabileceğine işaret eden Tanpınar, faturasız hatlarda dakika başına 83 kontör ücretlendirme, sms gönderiminin ise 8 kontör olacağını belirtti.
Güney Kıbrıs’la yapılan tüm görüşmelerin uluslararası roaming üzerinden ücretlendirileceğini, aynı zamanda tüm ücret bilgilerinin şu an itibarıyla KKTC telsim.com adresinde de yer aldığını söyledi.

Turkcell de açıklama yaptı
Bu arada Kuzey Kıbrıs Turkcell internet sitesinde duyurulan tarifeye göre, Güney Kıbrıs’ta Türkcell hattıyla KKTC, Türkiye ve Güney Kıbrıs yönünde yapılacak aramalarda dakika başına 4 TL ücret ödenecek. 
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Küçüközdemir konuyla ilgili açıklamasında, yeni uygulamanın tüm ada halkına hayırlı olmasını diledi. Küçüközdemir, Turkcell olarak her zaman müşterilerinin yanında olduklarını ve onların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 
Dünyada iletişimin özgürce yapılabilmesi gerektiği görüşünde olduğunu belirten Küçüközdemirbu anlamdaki tüm gelişmelere sıcak baktıklarını vurguladı. Küçüközdemir, “Artık Güney Kıbrıs’ta da konuşup mesajlaşabilmek için anlaşmaların sonuçlanması sevindiricidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rum Lider ile yaptığı görüşmenin olumlu sonucu ile birlikte bizler de bunu halkımızla paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Nasıl kullanılacak?
Kuzey Kıbrıs Turkcell hattının Güney Kıbrıs’ta kullanmak için roaming servisinin özel olarak açılması gerekiyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler hatlarını Güney Kıbrıs’ta kullanıma açmak istiyorsa GUNEY yazıp 1717’ye mesaj göndermesi; uygulamayı kapatmak için isee KUZEY yazıp 1717’ye mesaj göndermesi yeterli olacak.
Detaylar Kuzey Kıbrıs Turkcell’in resmi internet sitesi www.kktcell.com’da yer alıyor.

Ticaret Odası memnuniyetini bildirdi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO),  uzun süreden beri üzerinde çalışılan mobil telefonların Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta karşılıklı olarak kullanılabilmesi çalışmasının başarıla sonuçlanmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Akıncı: Son derece önemli bir hizmet
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, cep telefonlarının Kıbrıs’ın her iki tarafında da yıllardır çalışmamasının her iki toplum için yarattığı sıkıntıların ortadan kalkması için yürütülen çalışmalara destek ve katkı veren tüm kurum, kuruluş ve bireyleri kutladı. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473