banner564

Hükümetten  önemli kararlar

Bakanlar Kurulu, şans oyunları yasa tasarısı ile yükseköğrenim strateji belgesi onayladı, turizm teşvikleri ödeniyor

Hükümetten  önemli kararlar
banner598

 Gözde Süreç SARI

Bakanlar Kurulunun dünkü toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay alınan kararları açıkladı. Özersay, toplantının son derece verimli geçtiğini söyledi.
Özersay, Bakanlar Kurulu’nun, Maliye Bakanlığı’nın yaptığı çalışma ile Girne batı bölgesinde Alsancak yolunun ilk etabının yapımı ile ilgili olarak yerel bütçeden kaynak ayrılması yönünde karar ürettiğini, bu sabahtan itibaren yasal işlemlerin hızlı biçimde tamamlanacağını ve birinci etap yol çalışmalarının başlayacağını belirtti.
Özersay, ayrıca 6 ilçede farklı bölgelerde yol tamiri için yerel kaynaklardan 10 milyon TL ayrıldığını söyledi.
Kooperatif Merkez Bankası’na devletin borçlarının yapılandırılmasına yönelik protokolün de Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını dile getiren Özersay, kooperatiflerin ve kooperatif iştiraklerinin Merkez Bankası’nın denetimine tabi olmasıyla ilgili yeni bir ilave protokol yapılacağını belirtti.
Özersay, Şans Oyunları Yasa Tasarısı’nın dünkü Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak Meclis’e gönderilmesi kararı alındığını dile getirdi.
Şoför okulları ile ilgili yeni düzenlemeler içeren bir değişiklik tüzüğünün de karara bağlandığını söyleyen Özersay, şoför okullarının daha katı birtakım kurallara tabi olacağını ve bu kurallar çerçevesinde denetleneceğini kaydetti.
Tüzüğün; şoför okullarına dershane, bilgisayar sistemi, araç bağlamında yeni zorunluluklar getireceğini belirten Özersay, tüzüğün şoför okullarının kooperatifleşme yoluna giderek hizmet vermelerine imkan veren birtakım düzenlemeler de içereceğini ifade etti.

Turizm teşvikleri ödeniyor
Turizm teşviklerinin ilk diliminin ödenmesi ile ilgili onay işlemlerinin de yapıldığını dile getiren Özersay, Maliye Bakanlığı’nın; geçmişte yaptıkları işlemler dolayısıyla teşvik almayı bekleyen firmaların ödemelerini yarından itibaren yapmaya başlayacağını kaydetti.

Maraş bölgesine sosyal konut...
Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirmek için gerekli olan arazinin Sosyal Konut Birimi yönetimine verildiğini söyleyen Özersay, Mağusa Maraş bölgesinde projenin nerede yapılacağının netleştiğini belirtti.
Özersay, Yedidalga’da yeni bir balıkçı barınağı yapılmasına yönelik karar üretildiğini söyleyerek, somut bir adım atıldığını, ilgili arazinin Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın kontrol ve denetimine verildiğini kaydetti.

Yüksek Öğrenim Strateji Belgesi onaylandı
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı Yüksek Öğrenim Strateji Belgesi’nin Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını belirten Özersay, “Uzun yıllardır vurgulanan, ihtiyaç olarak ortaya konan ama bir türlü sonuçlandırılamayan strateji belgesi hazırlanmıştır” dedi.
Özersay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitim kalitesinin artmasına da katkı yapacak olan bir vizyon ortaya koyan bu belgeyi hazırladığını, bundan sonraki günlerde belgenin altını doldurma ve gerekli çalışmaları yapma sürecinin başlayacağını, bunun önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Bakanlar Kurulu’nda rutin kararlar da alındığını dile getiren Özersay, bazı kişilere çeşitli nedenlerle “istisnai vatandaşlık” verildiğini, hangi gerekçelerle vatandaşlıkların verildiğinin şeffaf bir biçimde Resmi Gazete’de yayımlanacağını söyledi.
Özersay, yabancıların taşınmaz mal satın almaları ile ilgili olarak da birtakım kararlar da üretildiğini belirtti.

Tüm bakanlar bugün Lefke’de
Başbakan başkanlığında tüm Bakanlar Kurulu’nun bugün Lefke’yi ziyaret edeceğini söyleyen Özersay, hükümetin vizyonunu ortaya koyacaklarını ve vatandaşların sorunlarını dinleyeceklerini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473