banner564

Hüseyin Özgürgün ile Ersin Tatar ikinci tura kaldı

5’i milletvekili, 6 adaya karşı yarışan Özgürgün yüzde 50’ye çok yaklaştığı halde, Ersin Tatar ile ikinci tura kaldı

Hüseyin Özgürgün ile Ersin Tatar ikinci tura kaldı
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta sağın en büyük partisi ve koalisyon hükümetinin küçük ortağı Ulusal Birlik Partisi’nin 26’ncı Olağan Kurultayı geçen Pazar günü yapıldı.
Kurultayda, 5’i milletvekili, 6 adaya karşı yarışan Hüseyin Özgürgün yüzde 50’ye çok yaklaştığı halde Ersin Tatar ile ikinci tura kaldı
Lefkoşa’daki Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen Kurultayı'nda oy sayımı tamamlandı. UBP Genel Başkanı haftaya yapılacak ikinci tur oylamada belli olacak. 

Diyalog TV aralıksız yayın yaptı
   Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP), önceki gün gerçekleşen genel başkanlık seçimiyle ilgili sayım sonuçları dün sabah 06.00 sıralarında açıklandı. Vatandaşlar seçim sonuçlarını, gün boyunca hiç ara vermeden yayın yapan Diyalog TV’den öğrendi.
   6 bin 135 üyenin oy kullandığı kurultayda; Genel Başkan Hüseyin Özgürgün 2 bin 722, Ersin Tatar bin 437,  Nazım Çavuşoğlu 382, Zorlu Töre 324, Ünal Üstel 708, Ersan Saner 497, Oğuz Ceyda 42 oy aldı.
   Özgürgün’ün, 5’i milletvekili olmak üzere 6 aday karşısında, oyların yarıya yakınını tek başına alması ‘büyük bir başarı’ olarak nitelendirildi.
   Bu arada, ikinci tura kalan Ersin Tatar’ın dün akşam yemekli toplantılarda, kendisine destek verenlerle değerlendirme yaptığı bildirildi. Tatar’a yakın bazı UBP’liler ikinci tura katılmasını tavsiye ederken, önemli bir kesimin de bu aşamada geri çekilmesini önerdiği öğrenildi.
   Seçimi kaybeden, diğer adayların ise durum değerlendirmesi amacıyla bir araya gelecekleri bildirildi.
İlk turda başkan seçilebilmek için oyların salt çoğunluğunu almak gerekiyordu. Haftaya yapılacak ikinci turda en çok oyu alan genel başkan seçilecek. 

Parti meclisi sayımı ertelendi
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) önceki günkü 20. Olağan Kurultayı’nda parti meclisi seçimi için oy sayımı, hafta sonu gidilecek ikinci tur başkanlık seçimiyle birlikte yapılmak üzere ertelendi.
Kurultayda, parti meclisine 10’u Kadın Kolları, 10’u da Gençlik Kolları olmak üzere toplam 70 üyelik için 140 aday yarışmıştı. 


Tatar: Gerekli değerlendirmeyi yapacağım
Öte yandan UBP Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “ Ulusal Birlik Partisi’nde yaşananları, UBP tabanı ve Hüseyin Özgürgün dışındaki adaylarla görüşmek istediğini, ardından değerlendirmelerini ve izlenecek yolu kamuoyuna açıklayacağını belirtti.
Tatar yaptığı yazılı açıklamada, kurultay süreci ile ilgili tüm endişe ve uyarılarında haklı olduklarının yaşananlarla ortaya çıktığını kaydetti.
Ersin Tatar, “anti demokratik” uygulamaları ile partiye büyük zarar verdiğinin farkında bile olmayan Özgürgün’ün “hala yanlışlarını” sürdürerek parti meclisi sonuçlarını açıklamamasının “tüzük, yasa, siyasi ahlak tanımazlığının devam ettiğini gösteren bir demokrasi skandalı olduğunu” ileri sürdü. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474