banner564

İçişler Bakanlığı bütçesi onaylandı

İçişler Bakanlığı bütçesi onaylandı

İçişler Bakanlığı bütçesi onaylandı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, İçişleri Bakanlığı’nın 181 milyon 261 bin 773 TL olarak öngörülen bütçesini, 300 bin TL artışla 181 milyon 561 bin 773 TL olarak oyçokluğuyla kabul etti.
Komitenin önceki gün geceki çalışmasında, verilen aranın ardından ilk sözü alan DP-UG milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Taşınmaz Mal Komisyonu çalışmalarına değindi. Türkleştirilen” mallarla ilgili görüşlerini aktaran Arabacıoğlu, bu konuda rant sağlandığını ileri sürerek, düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.
İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, yurttaşlıkla ilgili yasada sıkıntılar olduğundan yeni yasa hazırlığına girdiklerini belirterek, ülkede siyasi amaçlarla yurttaşlık verilmesini ortadan kaldırma ve kriterler ortaya koymanın hedeflediklerini belirtti.
Yasa tasarısının yakında Meclise sevkedileceğini söyleyen Uluçay, neyin, ne zaman, nasıl gelişeceğinin belirleneceği bir değişiklik öngördüklerini kaydetti.
Yurttaşlık işlemlerinde kimseyi birbirinden ayırmadıklarını belirten Uluçay, 31 Ekime kadar 66 kişinin vatandaş yapıldığını söyledi. Uluçay, bu sürede Bakanlar Kurulu onayı ile yurttaşlık verilmediğine işaret ederek, hedeflerinin bunu kaldırmak olduğunu ifade etti. Uluçay, “Vatandaşlık işlemlerini siyasetin dışına itmiş bulunmaktayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474