banner564

İddiaları araştırılacak

Komşu daireye girerek 2 adet dizüstü bilgisayar çalan 3 zanlı 3 gün daha tutuklu kalacak

İddiaları araştırılacak
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da komşu daireye girerek 2 adet dizüstü bilgisayar çaldıkları iddiası ile geçtiğimiz Cumartesi günü tutuklanan; Utku Özdemir, Zeynep Hazal Şenel ve Omar Mohammad Ataya El Shahaeir isimli zanlılar ek tutukluluk istemi ile dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye olayla ilgili bulguları aktaran polis memuru Mehmet Keleş, Gazimağusa’da Hostes Sokakta bulunan İbrahim Cirit ile Oğuzhan Melleç isimli şahıların ikametgahına 7 Ekim 2016 tarihinde saat 21.30 ile 23.30 saatleri arasında girilerek ev içerisinde toplam değerleri bin 500 TL olan 2 adet dizüstü bilgisayarın çalındığını söyledi.
Mehmet Keleş, konu laptopların mahkeme huzurunda bulunan zanlıların kullanımında olan ikametgah içerisinde, zanlı 1 Utku Özdemir ile zanlı 2 Zeynep Hazal Şener’in ortak kullanımındaki yatak odasında, Özdemir’e ait eşofmana sarılmış halde bulduklarını ve zanlılar hakkında soruşturma başkattıklarını anımsattı. 

Aranan emareler var…
Zanlıların olayın gerçekleştiği saatler arasında başka bir yerde olduklarını iddia ettiklerini anlatan Keleş, mesele ile ilgili aranan emareler ve alınacak olan tanık ifadelerinin bulunduğunu, ayrıca zanlıların iddialarının araştırılacağını aktararak, mahkemeden zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Boşnak bu süreyi 3 gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473