banner564

İhbar ele verdi

Güneyden aldığı yarım kilo uyuşturucuyu kuzeye getiren Necmettin Taşkın ile Salih Güner suçüstü yakalandı

İhbar ele verdi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Aldığı bir ihbarı değerlendiren Narkotik Şube ekipleri, Beyarmudu’nda gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu 561 gram ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyonda Necmettin Taşkın ve Salih Güner gözaltına alındı. Her iki zanlı da dün tutuklama talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli Polis Memuru Mahir Türe, 5 Eylül 2018 tarihinde saat 21.30 sıralarında, zanlılar Necmettin Taşkın ile Salih Güner’in, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde olduklarına ve KKTC’ye uyuşturucu madde ithal edeceklerine dair bilgi aldıklarını söyledi. Türe, ihbar üzerine saat 22.40’ta Beyarmudu köyüne giderek, ilkokul içerisinde pusu görevine başladıklarını açıkladı.  
   Zanlı Necmettin Taşkın’ın, elinde siyah bir çanta ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden yasadışı yol ile KKTC’ye geçerek ilkokul içerisine girdiği esnada suçüstü tespit edildiğini belirten Türe, zanlının elinde bulunan siyah çanta içerisinde 530 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu anlattı. 

Suç ortağı arabada bekliyordu
Türe, zanlının üzerinde yapılan aramada ise giymekte olduğu şortunun cebinde 28 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.
   Zanlı Salih Güner’in ise ilkokulun biraz ilerisinde, Necmettin Taşkın’ı beklediği esnada araç içerisinde tespit edildiğini belirten Türe, zanlının üzerinde yapılan aramada 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti. Türe, ayrıca zanlı Necmettin Taşkın’ın aracında yapılan arama sonucunda ise uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 2 bin 320 TL nakit para bulunduğunu söyledi.
  Zanlı Salih Güner’in gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Türe, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek, mahkemeden süre talep etti. 
   Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Mine Gündüz, zanlıların birer gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474