banner564

Tatlısu Belediyesi Festival açılışında, üzücü durum

Üzücü bir durum

Tatlısu Belediyesi Festival açılışında, üzücü durum
banner598

Tatlısu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Final organizasyon işbirliğiyle gerçekleştirilen 13. Uluslararası Tatlısu Harnup ve Halk Dansları Festivali, önceki akşam törenle açıldı.
Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin açılışına, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC ve Türkiye’den bazı Belediye Başkanları katıldı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, “Harnup üreticilerinin sıkıntıları çözülmüş değil, devletten teşvik almadan ihraç edebildiğimiz tek ürün ama pazarda veya ihracatta rekabet ortamının yeteri kadar yaratılmamış olması maalesef fiyatları da olması gereken noktada değil” dedi.
Harnup alımlarına başlandığını ve fiyatın 2 TL olarak belirlendiğini kaydeden Orçan, bir kahvenin 3 ile 5 TL olabildiği ülkede bu kadar kıymetli bir ürünün gerek insan sağlığı açısından gerekse ticari değeri açısından bu fiyata satılıyor olmasının harnup üreticileri adına üzücü olduğunu söyledi.Konuşmaların ardından gösteriler yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474