banner564

İhbar işe yaradı

Narkotik operasyonu sırasında 2 polisin üzerine çarparak kaçmaya çalışan 3 kişi kısa sürede yakalandı

İhbar işe yaradı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, dün sabah saatlerinde nefes kesen bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi, 80 gram bonzainin ele geçirildi. Operasyonda, etrafları Narkotik Şube ekipleri tarafından sarılan zanlılar, araçlarıyla birlikte, iki tane polis memuruna da çarparak kaçmak istedi ancak 100 metre sonra kıskıvrak yakalandı. Araçta yapılan arama neticesinde 80 gram “sentetik cannabinıid” türü uyuşturucu maddenin yanı sıra uyuşturucu içeren 3 adet sarma sigara ele geçirildi. 
Narkotik Şube ekipleri, Ziya Burçin Erbay, Mustafa Kurucu ve Ümit Anaçkaya isimli üç zanlıyı gözaltına alarak, dün tutuklama talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

İhbar 01.30’da geldi
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, 26 Nisan 2018 tarihinde saat 01.30’da Gazimağusa’da seyir halinde olan bir araç içerisinde uyuşturucu madde olduğuna dair bir ihbar aldıklarını söyledi. 
Derman, konu aracın saat 02.05’te Gazimağusa’da, “Rauf Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı” önüne tespit edilerek durdurulduğunu aktardı.
Şoför koltuğunda zanlı 1 Ziya Burçin Erbay, ön yolcu koltuğunda zanlı 3 Ümit Anaçkaya ve arka koltukta ise zanlı 2 Mustafa Kurucu’nun tespit edildiğini anlatan Derman, zanlıların araçtan indirilmek istendiği esnada, zanlı 1 Ziya Burçin Erbay’ın geri vitesi takarak araçla birlikte kaçmaya teşebbüs ettiğini belirtti.
Derman, zanlının kaçtığı sırada aracı etrafını çeviren polis memurlarından iki tanesine çarparak, “polisi darp” ve “polisi görevden men” suçlarını işlediğini aktardı.
 
100 metre kaçabildiler
Aracın 100 metre ileride yeniden durdurulduğunu ve zanlıların makul güç kullanılarak araçtan indirildiğini belirten Derman, araç içerisinde yapılan arama sonucunda, aracın şoför koltuğunun altındaki paspas üzerinde bulunan poşet içerisinde 80 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti. 
Araç içerisinde 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan sarma sigara bulunduğunu da aktaran Derman, soruşturmanın yeni başladığını ve süreye ihtiyaçları olduğunu belirterek, mahkemeden süre talep ett.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruştumanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, birer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474