banner564

İHD'den yetkililere çağrı: harekete geçin

İnsan Hakları Derneği, Diyalog TV’nin uydu yayınlarının yeniden açılması için yetkililere çağrı yaptı:

İHD'den yetkililere çağrı: harekete geçin
banner598

İnsan Hakları Derneği, RTÜK kararıyla Diyalog TV’nin TÜRKSAT üzerinden yayınlarının devre dışında bırakılmasını eleştirdi.  
Dernek yazılı açıklamasında, Diyalog TV’nin yayınının durdurulmasıyla halkın mağdur olduğunu kaydederek hükümeti ve Meclis’i sorunu çözmesi için göreve davet etti.
Açıklamada şunlar kaydedildi. 
“Anayasamızın basın özgürlüğüne ilişkin 26. maddesinde ‘Basın ve haber alma özgürlüğü, kamu düzenini, ulusal güvenliği veya genel ahlakı korumak, kişilerin şeref, haysiyet ve haklarına tecavüzü, suç işlemeye kışkırtmayı  önlemek veya yargı görevinin amacına uygun olarak yerine getirilmesini sağlamak için yasa ile sınırlanabilir’ deniliyor. 
Anayasaımız “Devlete, basın, yayın ve haber alma özgürlüğünü sağlayacak önlemleri almasını emretmektedir.
Türkiye’de TÜRKSAT üzerinden yayın yapmakta olan Diyalog TV’nin devre dışı bırakılması sonucu devletine ve değerlerine sahip çıkan halkın ve köylünün sesi olan önemli bir medya kuruluşumuzdan önce Kıbrıs Türk Halkı mağdur edilmiştir.
Derneğimiz, en temel insan hakları olan demokrasimiz ve özgürlüklerimiz için vahim bir durum olarak görmekte olduğu Diyalog TV’nin yayın olanağından yoksun bırakılmasına duyarsız kalan ve sorunu giderecek bir karar üretmeyen KKTC Meclisini kınamakta ve göreve davet etmektedir.
Diyalog TV’nin yeniden hizmet vermesini sağlanmasında Büyük Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan nezdinde girişimde bulunması için Derneğimiz KKTC Hükümeti ve Meclisine acil çağrı yapmaktadır.” 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474