banner564

Güney Kıbrıs’ta 2 bin test yapıldı

Güney Kıbrıs’ta 5 yeni vaka ile toplam sayı 883’e yükseldi

Güney Kıbrıs’ta 2 bin test yapıldı
banner598

Güney Kıbrıs'ta dün yapılan 2 bin 62 Coronavirüs testinden 5’inin sonucu pozitif çıktı. Böylece toplam vaka sayısı 883'e yükseldi. 
   Güney Kıbrıs'taki Sağlık Bakanlığı açıklamasına dayanan haber kaynakları, saptanan 5 vakadan 2'sinin temaslı takibinden, 3'ünün ise özel yaptırılan laboratuvar testinden anlaşıldığını bildirdi. Ülkede halen 4 kişi yoğun bakımda bulunuyor, tedavisi tamamlanan 1 hasta ise taburcu oldu.
   Bu arada Haravgi “İsrail’den 50 Solunum Cihazı Teklifi Fiyasko”  başlıklı haberinde yeni tip koronavirüs ile mücadele için İsrail’in Güney Kıbrıs’a, “klorokin”  karşılığında 50 solunum cihazı teklifinin fiyasko göründüğüne dikkat çekti.
   Gazete edindiği ve Rum resmî kaynaklara da teyit ettirdiği bilginin, İsrail’in Güney Kıbrıs’a, “klorokin” karşılığında solunum cihazı verme teklifinde bulunmadığı yolunda olduğunu yazdı.
   Rum Sözcü Kusios’un 27 Mart’ta yaptığı açıklamada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, yaptıkları telefon görüşmesinde İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin’in Güney Kıbrıs’ın İsrail’e klorokin vermesi, Rivlin’in de Anastasiadis’in İsrail’in Güney Kıbrıs’a 50 solunum cihazı göndermesi talebine olumlu cevap verdiğini açıkladığı hatırlatılan haberde özetle şunlar kaydedildi:
   “Öğrendiğimize göre Rivlin böyle bir şeyi (50 solunum cihazı gönderme) taahhüt etmedi, böyle bir ihtimali açık bıraktı. Şimdi Başkan Anastaiadis, komşunun tutarsızlığından rahatsız görünüyor. Sözcü Kusios dün, ‘Başkan (Anastaiadis)  İsrail tarafından öyle bir taahhütte bulunulmuş olsaydı rahatsız olurdu.  İsrail’in bin adet solunum cihazını teslim alması halinde 50’sini Kıbrıs’a göndermesi mutabakatı vardı. İsrail’in solunum cihazlarını teslim alıp almadığını bilmiyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473