banner564

İhmaller affedilmeyecek

Başbakan Ehürman, sel felaketine neden olan hukuka aykırı uygulamalar konusunda kararlı konuştu:

İhmaller affedilmeyecek
banner598

Başbakan Erhürman “Yaraların sarılması yanında eş zamanlı önceliğimiz, ilgili bölgelerde oluşan zararı doğuran veya artıran hukuka aykırı uygulama, hata, ihmal ve bunlardan sorumlu kişiler varsa bunların hızla tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin hızla başlatılmasıdır” dedi.
Başbakan Tufan Erhürman yaptığı yazılı açıklamada, hayatını kaybeden gençlere Tanrıdan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diledi.
Bunun yanında, Lapta, Alsancak, Girne ve Dikmen’de ciddi maddi hasar oluştuğunu belirten Başbakan Erhürman, pek çok kişinin felaket sonrasında zor koşullarda kaldığını kaydetti.

Önceliğimiz sorumlular
Erhürman açıklamasında “Yaraların sarılması yanında eş zamanlı önceliğimiz, ilgili bölgelerde oluşan zararı doğuran veya artıran hukuka aykırı uygulama, hata, ihmal ve bunlardan sorumlu kişiler varsa bunların hızla tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin hızla başlatılmasıdır” ifadelerini kullandı.
Süreç içerisinde, bir yandan Ciklos’taki arama çalışmaları Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı PGM, Sivil Savunma Teşkilatı, Kayıp Şahıslar Komitesi, İtfaiye Müdürlüğü tarafından aralıksız yürütülürken, zarar gören belediyelerin başkanlarıyla Başbakanlık’taki kriz merkezi arasında sürekli iletişim sağlandığını belirten Başbakan, Vakıflar İdaresi ve Kızılay’ın yardımlarının ihtiyaçlı vatandaşlara ulaştırıldığını, kamunun ve özel sektörün iş araçlarının gereksinim duyulan bölgelere yönlendirildiğini açıkladı.
Erhürman, Meteoroloji Dairesinden alınan bilgiye göre, ülke şartlarında metre kareye 60 kg’dan fazla yağış düşmesi halinde tehlike, 100 kg’dan fazla yağış düşmesi halinde sel felaketi değerlendirmesi yapılan koşullarda, söz konusu günde metrekareye Selvili Tepe’de 246, Kozanköy’de 165, Boğaz’da 176, Beylerbeyi’nde 128, Girne’de 83, Alsancak’ta 111 kg yağış düştüğünü belirtti.

Hasarı artırdı
Başbakan Erhürman açıklamasında, rakamların yaşanan felaketin büyüklüğünü göstermekle birlikte, zararın doğduğu yerlerde yapılan incelemelerde, pek çok noktada özellikle dere yataklarıyla ilgili koşulların mevzuata ve bilimsel verilere uygun olmamasının hasarı artırdığını ifade etti.

Acımız büyük
Erhürman şunları aktardı: Yaşadığımız felaket de acımız ve üzüntümüz de büyüktür. Yaraların toplumsal dayanışma içerisinde hızla sarılması birinci önceliğimizdir. Bu çerçevede Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin başlattığı yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyenler bunun yöntemiyle ilgili bilgilere Evkaf’ın internet sayfasından ulaşabilir. 
Yaraların sarılması yanında eş zamanlı önceliğimiz, ilgili bölgelerde oluşan zararı doğuran veya artıran hukuka aykırı uygulama, hata, ihmal ve bunlardan sorumlu kişiler varsa bunların hızla tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin hızla başlatılmasıdır. Başta hükümetimiz olmak üzere hiçbirimizin yaşananları unutmak ve unutturmak gibi bir lüksü yoktur. Yaşadıklarımızın bir daha yaşanmaması için gereken her türlü önlem kararlılıkla alınacak, yaşadıklarımızın kaynağı olan her türlü hata, ihmal ve sorumluluk hızla tespit edilerek gerekli işlemler kararlılıkla yapılacaktır. Yaşadıklarımız bir kez daha göstermiştir ki kamu yararı için gerekli durumlarda bireysel hak ve menfaatlerden hukuksal çerçeve içinde ödün vermek zorunludur ve bu tip felaketleri en azından bu boyutta yaşamak istemiyorsak hepimizin bu anlayışla hareket etmesi şarttır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473