banner564

İhracatçılar fiyat oluşturcak

Gökhan Saraç ve Ahmet Hastürk, narenciye teşvik rakamlarının bir an önce açıklanmasını talep etti

İhracatçılar fiyat oluşturcak
banner598
Narenciye İhracatçı Birlikleri, narenciye teşvik rakamlarının bir an önce açıklanmasını talep etti.
Akdeniz Narenciye İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hastürk ile Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçıları Birliği Başkanı Gökhan Saraç, hükümetin narenciye teşvik primi çalışmalarını neticelendirmemesi üzerine ortak basın açıklaması yaptı.
Basın açılamasında Narenciye İhracatçı Birlikleri’nin teşvik primi belirleme çalışmalarına gerekli bilgileri sunduğu belirtilerek, teşviğin, sezon başlamadan 2-3 ay öncesinden açıklanmasının, ihracatçı firmaların fiyat oluşturması açısından çok önemli olduğu, bu sayede müşterilerin talepleri doğrultusunda fiyat oluşturularak taleplerin değerlendirilebileceği ifade edildi.
Geçmiş yıllarda da çalışmaların sonuçlarının sezon başlamasına rağmen açıklanmadığı ve ihracatçının müşterileriyle ilişkilerinin zora sokulduğu belirtilen açıklamada, bu yıl tüm uyarılarının teşvik primi rakamlarının Eylül-Ekim aylarında açıklanması üzerinde yoğunlaşmasına rağmen bugüne kadar rakamlarla ilgili haber çıkmadığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Açıklanacak teşvik primi rakamlarının I.sınıf ürün ihracatına yönelik olarak ayrıcalık taşıması, ülkemiz tesislerinde işlenecek ürünün ihracatını teşvik etmesi, her narenciye türünün ihracat potansiyeli şartları doğrultusunda ve gideceği ülkeye göre değerlendirilmesi, ülkemiz ihracatının yapıldığı ülkelerdeki güncel ekonomik şartlar dikkate alınarak düzenlenmesi hassasiyetle dikkat ettiğimiz noktalardır. Bu konuların dikkatle analiz edilmesi ve ekonomik akla uygun hareket tarzının süretle benimsenmesini beklemekteyiz.
Birliklerimiz; piyasalarla gerçekçi anlamda muhatap olabilmeleri açısından narenciye teşvik primi rakamlarının bir an önce açıklanmasını talep etmektedir”.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474