banner564

İki gram iki genci yaktı

Uyuşturucuyu alan Ertuğrul Yalman 2 ay, satıcı Ali Kesmen ise 18 ay hapse mahkum edildi

İki gram iki genci yaktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde 2 gram uyuşturucu tasarruf ettiği gerekçesi ile tutuklanan Ertuğrul Yalman ile konu uyuşturucu maddeyi satın aldığı Ali Kesmen dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapse mahkum edildi.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Başkan Düriye Elkıran, sanık 1 Ertuğrul Yalman’ın 9 Temmuz 2014 tarihinde uyuşturucu tasarrufu suçu nedeni ile tutuklandığını ve konu uyuşturucu maddeyi sanık 2 Ali Kesmen’den aldığının belirlendiğini anımsattı.
Elkıran,  uyuşturucu suçlarının günden güne artmakta olduğuna dikkat çekerek mahkemelerin konu suçlara caydırıcı ve ibret verici cezalar vermesinin gerekliliğini vurguladı.

Kesmen’in benzer sabıkaları var
Huzurlarındaki meselede sanık 2 Ali Kesmen’in benzer sabıkaları bulunduğuna ve bunun sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğunu belirten Elkıran, sanık 1 Ertuğrul Yalman’ın da sabıkasız oluşunu sanık lehinde hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirtti.
Elkıran, sanık 1 Ertuğrul Yalman’a fırsat mahiyetinde kısa bir hapislik cezası vermeyi uygun gördüklerini belirtirken, benzer sabıkaları olan  Ali Kesmen’e de uzun süreli hapislik cezası vermeyi uygun gördüklerini ifade etti. 
Elkıran, Sanık 1 Ertuğrul Yalman’ı 2 ay, sanık 2 Ali Kesmen’i ise 18 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473