banner564

İki tarafla görüşecek

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide adaya geliyor

İki tarafla görüşecek
banner598
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı görevine başlayan Espen Barth Eide, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere yarın adaya geliyor.
Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nden (UNFICYP) alınan bilgiye göre, Eide’in yarın Larnaka Havaalanı’na gelişinin ardından saat 16.00 civarlarında Lefkoşa’da olması bekleniyor.
Eide, aynı gün saat 18.00’de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, saat 19.30’da ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret edip görüşecek.
Eide’in hem Anastasiadis hem de Eroğlu’yla gerçekleştirilecek görüşmeler sonrasında basına açıklama yapması da bekleniyor.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, 6 Eylül Cumartesi günü Kıbrıslı Türk ve Rum Müzakereciler Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis’le ayrı ayrı bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı’dan alınan bilgiye göre Eide-Özersay görüşmesi saat 15.30’da başlayacak.
Eide, Pazar günü, UNFICYP yetkilileriyle birlikte ara bölgede incelemelerde bulunacak ve 8 Eylül Pazartesi günü adadan ayrılacak.
Eide’in adada bulunacağı süre zarfında yapılacak temaslarda, 2 Eylül için planlanan ancak Eide’nin gelişi nedeniyle ertelenen Eroğlu-Anastasiadis görüşmesinin gün ve saati de belirlenecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474