banner564

İkinci adım Haziran’da

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Türkiye’ye Vize Muafiyeti Değerlendirme Raporu memnuniyet yarattı

 İkinci adım Haziran’da
banner598
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği Komisyonu'nun "Vize Muafiyeti Değerlendirme Raporu"nu değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Vatandaşlarımız uzun yıllardır gündemde olan AB'ye vizesiz seyahat konusunda en yakın noktada bulunmaktadır. Gelinen noktadan memnunuz Türkiye olarak. Hedefimiz AB'ye tam üyelik. Yeni parmak izli çipli pasaportlar konusunda herhangi bir sıkıntımız olmayacaktır. 1 Haziran'dan itibaren pasaport üzerindeki çiplere parmak izleri eklenecek. Eski pasaportlar parmak izlerini yüklendiği pasaportlar ile değiştirilecek" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu'nun "Vize Muafiyeti Değerlendirme Raporu"na ilişkin, "Vatandaşlarımız uzun yıllardır gündemde olan AB'ye vizesiz seyahat konusunda en yakın noktada bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avrupa ülkelerine, Schengen'e vizesiz seyahati çoktan hak etmişti. Bir haksızlık vardı. Bu haksızlık gideriliyor, giderilmesi gerekiyor. Hedefimiz AB'ye tam üyelik. 1 Haziran'dan itibaren pasaport üzerindeki çiplere parmak izleri eklenecek. Eski pasaportlalar parmak izlerini yüklendiği pasaportlar ile değiştirilecek" diye konuştu.

"Pasaportlara ödenecek ücretler bellidir" 
Çavuşoğlu, "AB ile bir bütçe oluşturuldu. Pasaportlar ücret karşılığı veriliyor. Hükümetimiz bu yönde aksi bir düzenleme yapmadığı sürece pasaportlara ödenecek ücretler bellidir. Aksi bir düzenleme yapılırsa, hükümetimizin alacağı karar. Bu başka. Sadece cüzdan bedeli ödenecek. Harç başka, pasaportun cüzdan bedeli başka" ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Böylece sürecin başlaması önümüzdeki haziran ayı sonuna kadar inşallah bu yasal süreç tamamlanacak. Genel olarak 72 beklentiyi karşıladığımız değerlendirildiği içindir ki komisyon vizelerin kaldırılması ile ilgili tavsiye kararını konseye ve parlamentoya önermiştir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474