banner564

İkisi içeriye birisi dışarıya

Olcay Yarar, Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

İkisi içeriye birisi dışarıya
banner598
Kuzey Kıbrıs’a Ağustos ayı içesinde Olcay Yarar tarafından üç farlı tarihte  sokulan 800 grama yakın eroin türü uyuşturucu madde ile ilgili polis soruşturması tamamlandı. Son olarak 400 gram uyuşturucu maddeyi iç çamaşırı arasında ülkeye getirmeye çalışırken Ercan Havalimanı’nda yakalanan Olcay Yarar ile uyuşturucu maddeyi sipariş ettikleri öne sürülen Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yarar suçunu kabul etti
Duruşmada 1 Ağustos - 29 Ağustos tarihleri arasında Lefkoşa ve Gayretköyde meydana gelen Eroin türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçları ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığı açıklandı. Polis, zanlı Olcay Yarar aleyhine 1- 15 ve 29 Ağustos tarihlerinde 400 gram ve 394 gram 970 mg eroin türü uyuşturucu ithal ve tasarruf suçlarından dava dosyası hazırlandığını ve zanlının aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini belirtti.  Polis, zanlı Erkan Yeşilyayla aleyhine de 1-15 ve 29 Ağustos tarihlerinde 400 gram ve 394gr 970mg eroin türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından dava getirildiğini ancak evinde de 11 gram eroin türü uyuşturucu madde bulunan zanlının suçlamaları kabul etmediğini açıkladı. 


Başka davaları da var
Zanlı Nevzat aleyhine ise yine aynı tarihlerde meydana gelen eroin türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından dava getirildiğini ancak zanlının suçlamaları kabul etmediğini belirten polis, zanlının tutuklu bulunduğu süre içerisinde ifade vermediğini söyledi. Polis, zanlılar Yarar ve Yeşilyayla’nın zanlı Ünal’ı suça bağlayan ifadelerinin yanı sıra başka şahıslardan da Nevzat Ünal’ı bu suçu işlediğine dair ifade temin ettiklerini dile getirdi. Polis, zanlı Olcay Yarar’ın TC vatandaşı, Erkan Yeşilyayla’nın TC ve KKTC vatandaşı olup benzer suçtan hükümlü olduğunu ancak 5 ay önce şartlı tahliye ile serbest kaldığını, zanlı Nevzat Ünal’ında KKTC vatandaşı olduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Şartlı tahliyeye  rağmen yine ayni suç
Mahkeme, KKTC’de yasal bağı olmayan Olcay Yarar’ın ve benzer suçtan şartı tahliye olmasına rağmen aynı suçu işleyen Erkan Yeşilyayla’nın tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi. Aleyhinde suça bağlayıcı delil olmasa da tanık ifadeleri bulunan zanlı Ünal ise 5 bin TL nakit teminat yatırması,2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması, haftada bir gün İspati vücut ve Yurtdışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına karar verildi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474