banner564

İkisine 200 bin

Tüp Bebek Merkezi’nde 4 milyon dolarlık vurgun yapmakla suçlanan eski finans müdürü Ataünal ile sekreter kaçmaz rekor teminat ödeyerek serbest kaldı

İkisine 200 bin
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Tıp Merkezi Hastanesi’ne bağlı UKCFA Tüp Bebek Merkezi’nde, 2014 ile 2017 yılları arasında gerçekleştirildiği iddia edilen 4 milyon dolarlık vurgun ile ilgili tutuklanan finans müdürü Mehmet Çetin Ataünal ile muhasebe sorumlusu Canan Kaçmaz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminata bağlanmak üzere Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar toplam 1 milyon 200 bin TL’lik kefalet ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakıldı. Soruşturmayı yapan Mali Polis Mehmet Tunceli, 8 Ağustos 2018 tarihinde Tüp Bebek Merkezi’nin Direktörü Dr. Halil İbrahim Tekin’in, polise gelerek yaptığı şikâyette 2014-2017 yılları arasında hesaplarda 4 milyon dolar açık olduğunu söylediğini aktardı. 

Soruşturmaya etki edemezler
Polis, Tekin’in 2014 yılı ile 2017 yılı arasında zanlı Mehmet Çetin Ataünal’ın Tüp Bebek Merkezi’nde finans müdürü olarak görev yaptığını ve hesaplara erişebilecek pozisyonda olduğuna dair bilgi verdiğini açıkladı. Tekin’in zanlı Canan Kaçmaz’ın ise sekreter ve muhasebe sorumlusu olarak görev yaptığını belirttiğini aktaran polis, iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Yapılan soruşturmada şirkete ait olması gereken 475 bin TL değerindeki taşınmaz malın zanlı Canan Kaçmaz adına kaydedildiğini belirten polis, zanlıların suçlamaları kabul etmediklerini ifade etti. Soruşturmanın tamamlanmadığını ancak zanlıların soruşturmaya etki etme ihtimalinin olmadığını bildiren Tunceli, zanlıların teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

100’er bin TL ödediler
Yargıç Mine Gündüz, zanlıların mahkeme veznesine 100’er bin TL nakit teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 250’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartları ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. Yargıç Mine Gündüz ayrıca zanlıların haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunmaları yönünde emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiren zanlılar serbest kaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473