banner564

Yargı ileride

Okullara taşınan öğrenci sayısını fazla gösterip 419 bin TL'lik vurgun yapan Eğitim Bakanlığı memuru ile dolmuş şirketi sahibi teminata bağlandı

Yargı ileride
banner598

Suna ERDEN
Güzelyurt bölgesinden Lefkoşa’ya taşınan öğrenci sayısını fazla gösterip devleti dolandıran 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Öğretim Uzmanı Hatice Ece Uzun ile Yorulmaz Akva Komandit isimli şirketin işletmecisi Yusuf Özbahadır dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Öğrenci kayıt taşıma formları üzerinde oynayıp hazırladıkları evraklarla 600 bin 929.24 TL yerine, 
Bir milyon 954 TL alıp, 419 bin TL'yi sahtekarlıkla temin eden zanlılar teminat duruşmasına çıkarıldı.
Duruşmada iddiaları aktaran polis, 2016-2017 yılları arasında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda 1.Derecede Öğretim Uzmanı olarak çalışan zanlı  Hatice Ece Uzun ile Yorulmaz Akva Komandit isimli taşıma şirketi işletmecisi Yusuf Özbahadır’ın ortak hareket edip, devleti dolandırdığını söyledi. Polis, Hatice Ece Uzun’un Güzelyurt bölgesinden Ortaöğretim okullarına getirilen öğrencilerin taşımacılık ücretleri için doldurulan formlarda sahtekarlık yaptığını açıkladı. 

Formlardaki öğrenci sayısı artırıldı
Polis, zanlı Uzun’un, Yusuf Özbahadır ile birlikte okullardan gönderilen formlardaki öğrenci sayısını fazla gösterip, bakanlık tarafından doldurulan formlar üzerinde oynama yaparak kayıt tuttuklarını ifade etti. 
Zanlıların olmayan öğrencileri taşınmış gibi göstererek, bakanlıktan Yorulmaz Akva Komandit Şti ve Ali Kali Otobüs Şirketine ödenmesi gereken 600 bin 929.24 TL yerine Bir Milyon 954 TL ödenmesini sağladıklarını açıkladı. Polis, zanlıların 419 bin TL'yi sahtekarlıkla temin ettiklerini mahkemeye aktardı.

Soruşturma tamamlandı
Zanlıların 11 Mart 2019 tarihinde mahkeme emri gereği tutuklandıklarını belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.
Mahkeme zanlıların 3’er bin TL nakit teminat yatırmaları, 2’şer kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473