banner564

‘Çocuğumun  canını aldın’

Araç kullanırken cep telefonunu almaya çalışan ve karşı şeride geçerek İlter Taşpınar’ın ölümüne yol açan Fatma Yakupoğulları’na tepki yağdı

‘Çocuğumun  canını aldın’
banner598

 Yeniceköy’de 27 yaşındaki İlter Taşpınar’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan 50 yaşındaki Fatma Yakupoğulları dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Seyir halindeyken aracın arka koltuğundaki cep telefonunu almaya çalışırken, kaza yaptığını itiraf eden zanlının tutukluluk süresi uzatıldı. Duruşmayı İlter Taşpınar’ın annesi, kız kardeşi ve yakın akrabaları da takip etti.

Mahkeme bitiminde hücereye götürülen zanlıya bağıran Taşpınar’ın annesi, “Sen benim çocuğumun canını aldın” diyerek ağladı.

Dikkatsizlik sonucu karşı şeride geçti
Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Mehmet Özatılgan, 10 Mart 2019 tarihinde saat 16.15 sıralarında  Lefkoşa - İskele Anayolu 4-5 kilometreleri arasında GS 918 plakalı aracı ile seyreden Fatma Yakupoğluları’nın yolun üzerinde bulunan Yeniceköy yol kavşağına yaklaştığında dikkatsizliği sonucu yolun sağına geçerek, o esnada karşı istikametten gelmekte olan İlter Taşpınar yönetimindeki PR 959 plakalı aracın önünü tıkayıp, çarpıştıklarını anlattı. 

İlter Çavuşgil kurtarılamadı
Mehmet Özatılgan, çarpışma sonucunda her iki aracın da yolun sağından çıktığını belirtti. Özatılgan, kaza sonucu her iki araç sürücüsü ve PR 959 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Umut Çavuşgil’in 112 Acil Servis ambulansı ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını anlattı. Özatılgan, İlter Taşpınar’ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirterek, Umut Çavuşgil’in aynı gün taburcu olduğunu söyledi. 
Zanlı Fatma Yakupoğluları’nın 11 Mart’ta saat 00.30’da taburcu olduğunu söyleyen Özatılgan, hastanede polise, “Ön yolcu koltuğundaki cep telefonumu almaya çalışırken sağ şeride geçip, kaza yaptım” beyanında bulunduğunu mahkemeye aktardı. 

16 kişiden ifade alındı
Özatılgan, 16 kişiden ifade alındığını, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının bir gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlının bir gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 
Duruşmayı takip eden İlter Taşpınar’ın annesi, kız kardeşi ve yakın akrabaları gözyaşı döktü.
Annesi, “Sen benim çocuğumun canını aldın” diyerek ağladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473