banner564

Kırmızı alarm

Kanlı soygundan 3 hafta önce güneyden, kuzeye ‘banka soygunu olacağı’ konusunda önemli istihbarat bilgilerinin ulaştırıldığı iddia ediliyor

Kırmızı alarm
banner598

 Suna ERDEN

Gesfi Döviz Bürosu sahibi Gökhan Naim’in silahlı saldırı sonucunda öldürülmesi adanın her iki kesiminde geniş yankı uyandırdı. 


Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Rum istihbaratı 3 hafta kadar önce Türk tarafına ulaştırdığı bir bilgide banka soygunu olacağı uyarısında bulundu. KKTC polisi de bu uyarı üzerine bankaların daha sık denetlenmesi ve tüm polislerin silahlı dolaşması konusunda önlem aldı.
Silahlı soygun olayının banka yerine döviz bürosuna yönelmesi ve Gökhan Naim’in öldürülmesi üzerine KKTC polisinin yanı sıra Rum polisinin de ‘kırmızı alarma’ geçerek geniş çaplı araştırma yürüttüğü bildirildi. 
Zanlılara ait olduğu düşünülen kiralık aracın dün Ercan-Gaziköy yolunda bulunması ise, katillerin güneye kaçmış olabileceği yönündeki kuşkuların artmasına yol açtı. Bu arada dün akşam saatlerinde polisin Pakistan uyruklu F.H. isimli kişiyi gözlatına alarak, sorgulamaya başladığı belirtilirken,  bir zanlının ise paralarlarla birlikte güneye kaçtığı iddia edildi.

Failler Rum tarafından mı geldi?
Lefkoşa’da önceki gün kan donduran cinayetle ilgili sır perdesi henüz aralanmadı. Gökhan Naim’i kurşun yağmuruna tutup kanlı bir cinayete imza atan saldırganlara henüz ulaşılamadı. 
Olaydan sonra saldırıda kullanılan 9 mm çapındaki silahı Naim’in evinin 100 metre ilerisine atan ve DV 604 plakalı Toyota marka aracı da Yenikent bölgesinde boş arazide bırakan iki zanlının, oradan da kiralık araçla kaçtıkları belirlendi.
Saldırganlar, kiralık aracı ise Ercan-Gaziköy yolu üzerinde bırakarak kayıplara karıştı.
Polis ekipleri, cinayetin ardından başlattığı geniş çaplı soruşturmasını sürdürürken,  yaklaşık 3 hafta önce güneyden kuzeye bir soygun girişimi olacağına dair istihbarat alındığı, soygunun bankalara yönelik olacağı ve kolluk kuvvetlerinin bu nedenle önlemler aldığı öğrenildi. 
Bu arada dün akşam saatlerinde polisin Pakistan uyruklu F.H. isimli kişiyi gözlatına alarak, sorgulamaya başladığı belirtilirken,  bir zanlının ise paralarlarla birlikte güneye kaçtığı iddia edildi.

Para miktarı açıklandı
Polis ekipleri cinayeti aydınlatmak için ülke genelinde soruşturmasını yürütürken,  soygunda çalınan para miktarı da açıkandı. Polis, çalınan çantada 112 bin  Sterlin, 170 bin Euro ve 800 bin TL olduğunu belirtti.
Bu arada Gökhan Naim'in otopsisi de yapıldı.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde dün gerçekleştirilen otopsi sonucunda, Naim’in ölüm sebebinin "ateşli silah yaralanması, iç organ ve büyük damar yaralanması, iç ve dış kanama" olduğu tespit edildi.

Sonsuzluğa uğurlanacak
Vahşi bir cinayete kurban giden iki çocuk babası Gökhan Naim’in, bugün son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi. Naim’in cenazesinin İsmail Safa Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verileceği kaydedildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

BU KADAR PARA EVE GETRİLİR Mİ ?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474