banner564

Organize çalıştılar

Gazimağusa Limanı’nda yakalanan 15 mülteci ile ülkemize gelmelerine yardımcı olan 4 zanlı mahkemeye çıkarıldı

Organize çalıştılar
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Limanı’nda İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucu yakalanan 15 Suriye uyruklu mülteci ile ülkeye gelmelerine yardımcı olan Ahmet Alican, Fahri Bal, Emrah Özdemir ve Mahmut Özdemir dün mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkındaki iddialar aktarılarak tutukluluk talep edildi. Zanlıların organize bir şekilde hareket ederek, mültecileri ülkeye sokmaya çalıştıkları aktarıldı. 
Mahkemede aktarılan bilgilere göre; 13 Mart 2019 tarihinde Ahmet Alican yönetimindeki ve içerisinde 15 tane Suriyeli mültecinin bulunduğu TGD 880 plakalı TIR, Gazimağusa Limanı’nın bir bölgesinde durdu. Zanlı Fahri Bal, yönetimindeki THS 502 plakalı TIR ile konu Alican yönetimindeki TIR’ın önüne giderek kamufle görevini üstlendi.

Çöp kamyonu ile götüreceklerdi…
Zanlı Emrah Özdemir ise saat 19.30 sıralarında yönetimindeki JH 958 plakalı çöp arabası ile bölgeye geldi ve Ahmet Alican’ın aracındaki ikisi kadın 15 Suriyeli mülteciyi çöp kamyonuna aktarmaya başladı. Tam bu esnada İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Konu çöp aracının yasal sahibi olan ve sonradan olay mahalline gelen zanlı Mahmut Özdemir’de polis tarafından gözaltına alındı.
Gözlatına alınan dört zanlı dün tutuklama talebi ile çıkarıldıkları mahkemede haklarında bir gün tutukluluk emri alındı.  Zanlılar bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474