banner564

“Halka gerçekler söylenmeli”

Özersay, elli yıldır sürdürülen görüşmelerin sonuç vermediğinin artık ortada olduğunu vurguladı

“Halka gerçekler söylenmeli”
banner598

 Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay elli yıldır sürdürülen görüşmelerin sonuç vermediğini, yapılması gerekenin halka gerçeği söylemek olduğunu kaydetti ve “Sırf birileri federasyonu öne sürerek ‘belli bir kesimin de oyunu alayım’ gibi hesaplarla gerçekleri görmezden gelirse ilerleyemeyiz” dedi.

Kudret Özersay Gaziveren ve Doğancı’yı ziyaret ederek halkla bir araya geldi.
Yapılan açıklamaya göre Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın da katıldığı ziyarette bölge halkının sorunlarını dinlendi soruları yanıtlandı.
Özersay ziyarette yaptığı konuşmada, dış politikadaki aktif çabalarının amacı ve Kıbrıs sorununun çözümü hakkındaki görüş ve düşüncelerini aktardı.
Ülkenin sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini kaydeden Özersay, “Belki tek başımıza iktidar olamadık ama sizlerin sayesinde verdiğiniz güç nispetinde hükümetteyiz. Hükümet her şeyi başardı, tamam mıdır derseniz, tabi ki daha alacak çok yolumuz vardır. Fakat sizlerin desteğiyle en azından herkes gördü ki, çalmadan çırpmadan da hükümet olunabiliyormuş. Bu nedenle desteğiniz çok önemlidir” dedi.

Federasyonu öne sürerek
Elli yıldır sürdürülen görüşmelerin sonuç vermediğinin ortada olduğunu, burada yapılması gerekenin halka gerçeği söylemek olduğunu kaydeden Özersay, “Sırf birileri federasyonu öne sürerek ‘belli bir kesimin de oyunu alayım’ gibi hesaplarla gerçekleri görmezden gelirse ilerleyemeyiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığın adaylığı
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki sorular üzerine ise Özersay, “Elli senedir tekrar eden şeyleri tekrar etmek için Cumhurbaşkanı adayı olmayız, bunu bilmenizi isterim. Ortaya bir vizyon koyarak memleket yararına olacak bir açılım geliştirerek aday oluruz. Yoksa sırf aday olmak için 50 yıldır devam eden şekliyle aynı şeyleri söylemek ve aynı şeyleri yapmak için aday olmayız biz” dedi.
Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da, karayollarının yıllarca ihmal edildiğini ve bu konuda aciz bir karayolları dairesi yaratıldığını, bunun düzeltilmesi ve yollarımızın geliştirilmesi için yeniden yapılanmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise yeni vatandaşlık yasası, kayıt dışı olan öğrencilerin yarattığı sorunların önüne geçilmesi için kayıt altına alınması ve yıllarca altyapısız dağıtılan kırsal kesim arsalarının sorunlarının çözümü, ülkenin planlı yapılanması yönünde atılan adımları ve hedeflerini vatandaşlarla paylaştı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 5 yıl Önce

Sırf Cumhurbaşkanı olmak için AKP'ye şirin görünmek, Kıbrıslı Türklerce hoş karşılanmaz.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473