banner564

İlginç tepki

Geçitkale’de yaşayan gençler, bütçeye ödenek konmasına rağmen yıllardır yapılamayan spor sahası için şarkı besteledi

İlginç tepki
banner598
Hakan YILDIRIM
Geçitkale’de yaşayan gençler, bütçeye ödenek konmasına rağmen yıllardır yapılamayan spor sahası için şarkı besteledi. Maç yapmak için civar köyler gitmek zorunda kalan Geçitkaleli gençler, sorunlarını sosyal medyada paylaşarak dile getirdi. 
Köylerine siyasilerin seçimden seçime uğradığını ve 4 yıldır yapılamayan spor sahası için çareyi şarkı yazmakta bulan gençler, hükümete ve bölge milletvekillerine mesaj gönderdi.
İddiaya göre saha için bütçe meclisten çıktı ancak yapılmayacağı bilgisi geldi. Bu duruma gençler de, Belediye Başkanı Hasan Öztaş da tepki gösterdi.

“Sahamız siyasete kurban gitti”
Diyalog gazetesine konuşan Geçitkala Belediye Başkanı Hasan Öztaş, sahanın siyasete kurban gittiğini söyledi. Öztaş şu ifadeleri kullandı,“Saha, seçim malzemesi yapıldı. Çok kötü bir durumda. Eskiden en azından toprakta oynanırdı, şimdi o da yok. Biz hep deplasmanda oynadık. Geçmişi kazıma istemiyorum, amacımız bu sahanın yapılması. Şu an yine siyaset ön planda. Sahanın yapılmayacağı söylendi. Akova sahası yapılacak, orda oynayın dendi. Akova kardeş köyümüz, oraya da yapılsın buraya da yapılsın. Bu gençler klip yaptı, ne yapsınlar. 

Bütçe onaylandı, hükümet değişti
Sonra gençler içki içiyor sigara içiyor deniliyor, içiyorlarsa bir sebebi var demekki. Geçtiğimiz yıl çok mücadele ettik, benim partim meclisteydi, meclisten onaylanması için çok uğraştık, onaylattık. Hatta onaylanan ilk saha. Bütçede onaylandı ama hükümet değişti. Hiç bir siyasinin temiz olduğunu düşünmüyorum. Hepsi bu sahanın yapılacağını söyledi. Ama saha gördüğünüz gibi, aynı durumda. Biz mücadele vereceğiz, gideceği yere kadar gidecek. Bize sahanın yapılmayacağı söylendi. Bu gerçekten ayıp. Sahanın yapılması için 1 milyon TL lazım. Trübünü ışıklandırma, herşeyi ile hazır olur. Ama bu para başka yerlere aktarılıyor. Onlara da yapılsın, buraya da yapılsın.”

Gençler ne dedi? 

Mehmet Çavuş: Yaklaşık 4 senedir bu saha bu şekilde. Ben bu kulübün eski futbolcularındanım. Biz bölge olarak böyle bir saha eksikliğimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu saha yapılsa bölgeye canlılık getireceğini düşünüyorum. Herhangi bir sahamız yok. Gençler başka yerlere gidiyor. Burdan siyasilere sesleniyorum, sahanın yapılmasını rica ediyorum. Bu saha yapılana kadar uğraşacağız.

Züher Gamar: Geçitkale Günay Spor’un sahipsiz kalmasından dolayı bu klibi yaptık. Yıllarca siyasiler söz verdi, sahamız siyaset kurbanı oldu. Seslenişler gerekli şekilde duyulmadı, biz de gençler olarak dedik ki, artık bunu biz alıyoruz, mücadeleye devam edeceğiz. Klip yapmaya karar verdik. Yaklaşık 10 bin kişi izledi. Zaten zamlar ortada, insanlarda para yok, mesaj vermek istedik.

Fikri Kale: Verdiğimiz mesajı alacaklar mı bilmiyorum, tereddütlerimiz var. Bu saha yaklaşık 4 senedir böyle. Şimdiye kadar mesaj verildi, alınmadı. Ama biz onlara ulaşana kadar mesaj atmaya devam edeceğiz. Biz gençler olarak bazı şeylerin altına elimizi koyabiliyorsak, devlet büyüklerinin de bizim arkamızda durması gerekir.

Suat Hayri Bulut: Geçitkale gençleri ne yapar? Şu an dışarda top koşturuyoruz. Bunları toplamak için sahamızı yapmamız gerekiyor. Bu arkadaşlarımız yıllarca ev sahibi oldukları halde deplasmanda gibi top oynadılar. Bu sahanın yapılmasında çok önemli bir adım olur. Kulübü alırsak genç yönetim olarak ilk işimiz bu sahayı yaptırmak olur.


Oğuz Güçeri: Biz kendi evimizdeki maçları da deplasman olarak yapıyoruz. Yakın köylere gitmek zorunda kalıyoruz. Antreman bile yapamıyoruz. Bizi olumsuz etkiliyor. Seyircimiz gelemiyor. Birinci lige kadar yükselmiştik, şu anda kümedeyiz. Yükselme grubunda mücade vereceğiz. Biz de sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız. 

Onurhan Yazıcı: Bu saha 6-7 sene önce bu hale geldi. Önceden oynanıyordu, önceden topraktı. İnşallah düzelir ve biz de inşallah tekrar bu sahada oynarız. 

Gençlerin yazdığı şarkının sözleri şu şekilde:
Geçitkalenin Gençliğine bak, birde dön sahanın haline bak yar
Seni bu gençler yaşatacak da, dön memleketin haline bak
Aldı godomanlar maaşını, gözü görmüyor yine başkasını
Dönüp bakmaz arkasına, bide gel al köylünün oylarını
Bakan diye seçtik başımıza, geldiler etdiler ağzımıza
Devletin gençlerden haberi yok ama çekin mercedesi altınıza
Hadi oyumuzu aldın da, söyle biz kimin umrunda
Mercedes yatıyor altında, zamları kondur akaryakıtaa
Biraz dur yanımızda, sahasız kaldık Lefkonuk’da
Devlet bize göz kırpsa, medeniyet bize kucak açsa
Biraz dur yanımızda, sahasız kaldık Lefkonuk’da
Devlet bize göz kırpsa, medeniyet bize kucak açsa
Bakan vekilin üsdünden, vekil bizim üsdümüzden
Üstüne üstlük küskünler, Geçitkaleye küskünler
Döviz başını almışsa, zamlar başımızı sarmışsa
Borçlar kapıda durmuşsa, sonumuz bonzai olmuşsa

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474