banner564

İlk duruşma 19 Ağustos’da

Ağır Ceza’ya havale edilen Kürtaj skandalının sanıkları 4 ayrı davadan yargılanacak

İlk duruşma 19 Ağustos’da
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’de Şubat ayında ortaya çıkan ve ülke genelinde büyük infiale neden olan yasa dışı kürtaj olayının hangi mahkemede görüşüleceği dün karara bağlandı. Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ön duruşmaların ardından davanın esas duruşmalarının Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülmesine karar verildi. 
Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, huzurunda görüşülen ön duruşmalarda iddia makamının mahkemeye tanıklar dinletip, emareler sunduğunu, sunulan tüm olguları değerlendirdiğini ifade etti. 
Soyer, mahkemeye sunulan emare ve dinlenen tanıkların ifadelerini bir bütün olarak değerlendirdiğinde davanın Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülmesine gerektiğine karar verdiğini açıkladı.

İlk oturum 19 Ağustos’ta
Başkan Soyer, davada tutuklu yargılanan sanıklar Dr. Mehmet Tunçbilek, Dr.Verda Tunçbilek, Ebe Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan, Dr. Fahri Karagözlü ve Anastezi Uzmanı Dr. Rasıha Serdaroğlu’nun tutukluluk hallerini devam etmesine ve davanın 19 Ağustos tarihinde oturum yapacak olan ağır ceza mahkemesinde görüşülmesine emir verdi.

Sanıklar şu davalardan yargılanacak:
*Fasıl 154 Ceza Yasası 227. Madde Ağır Veya Hafif Bir Suç İşlemek İçin Sersemletmek Ağır veya hafif bir suç işlemek veya işlenmesini kolaylaştırmak veya ağır veya hafif bir suç işlenmesi veya işlenmesine teşebbüs edilmesinden sonra suçlunun kaçmasını kolaylaştırmak niyetiyle, herhangi bir kişiye herhangi bir uyuşturucu veya sersemletici madde veren herhangi bir kişi, ağır bir suç işlemiş olur ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir. 
*220. Madde: Çocuk Doğumunu Gizlemek, Bir kadın doğum yaptığında, çocuğun doğumdan önce veya sonra ölmesine bakılmaksızın, ölü çocuğun cesedini gizlice elden çıkarmakla doğumu gizlemek için çaba harcamak. 
*169 A. (1) Hamileliğe, aşağıdaki bentlerde öngörülen hallerde ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Yasası uyarınca kayıtlı bir doğum ve kadın hastalıkları uzmanı tarafından yapılması koşuluyla, son verilmesi suç sayılmaz.
* 167. Madde: Çocuk Düşürmeye Teşebbüs, Çocuk oluşsun veya oluşmasın, bir kadının herhangi bir çocuk düşürmesi niyetiyle yasa dışı olarak bir kadına zehir veya başka zararlı madde veren veya herhangi bir zehir almasına sebep olan veya herhangi bir çeşit şiddet kullanan veya başka herhangi bir vasıtaya başvuran herhangi bir kişi, ağır bir suç işlemiş olur ve on dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473