banner564

İlk sırada uyuşturucu

Sadece Lefkoşa’da bir yıl içinde bin 545 suç işlendi

İlk sırada uyuşturucu
banner598
Melin DOBRAN
    Ağır Ceza Mahkemesi’nin dünkü oturumunda konuşan  Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Ahmet Soyalan, geçtiğimiz yıl içinde sadece başkentte bin 545 suçun işlendiğini söyledi. Soyalan, bu suçların 893’ünün cürüm, 652’sinin de kabahat suçu olduğunu belirtirken, Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, mahkeme gündemine en fazla uyuşturucu suçlarının geldiğine dikkat çekti.
   Vatandaşları rahatsız eden suçlardaki artışların gündeme getirildiği dünkü oturumda söz alan Cezaevi Müdürü Derviş Cebiç ise 11’i kadın olmak üzere 303 tutuklunun bulunduğunu ifade etti.

Lefkoşa’da 18 günde 60 suç işlendi

   Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Ahmet Soyalan Ocak ve Aralık 2016 tarihleri arasında Lefkoşa’da 893 cürüm suçu, 652’de kabahat suçu işlendiğini belirtirken 1-19 Ocak tarihleri arasında 37 cürüm, 23 kabahat suçu işlendiğine dikkat çekti.
   Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücrelerinde 7 tutuklunun bulunduğunu aktaran Soyalan, Suriyeli bir kişinin ihraç işlemi için beklediğini, 5 tutuklunun uyuşturucu zanlısı olduğunu ve 1 tutuklunun ise askeri bölgeyi ihlal suçundan tutuklu bulunduğunu kaydetti.

Cezaevinde son durum

   Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Çebiç ise Cezaevi'nde 11'i kadın 303 tutuklu olduğunu belirterek, bunların 45 tanesinin Lefkoşa bölgesine ait hükümsüz tutuklu olduğunu söyledi.  Çebiç, 13 tutuklunun davasının Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edildiğini ifade etti. 
    Derviş Çebiç, Lefkoşa ile Güzelyurt'un 45, Gazimağusa'nın 41, Girne'nin 46, İskele'nin 4, Lefke’nin ise 1 'hükümsüz' tutuklusu bulunduğunu kaydetti.

Mahkeme rahatsız

   Başkan Ömer Güran da uyuşturucu suçunun en yaygın suç olduğunu ve bu suçlarda özellikle havalimanından uyuşturucuyla gelip, suçüstü yakalananlarla ilgili davalarının çokluğunun dikkat çektiğini söyledi.
   Başkan Ömer Güran, havaalanında yakalanan kişilerin uzun bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerinden heyet olarak rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.
   Güran, hükümsüz tutuklu olarak teminata bağlanan kişilerin dava dosyalarının ivedilikle hazırlanması ve sonuçlanması gerektiğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474