banner564

İlk vukuatı değil

Öğrenci yurdu önünde çıkan kavgada bir kişiyi bıçaklayarak ağır yaralayan Mert Gökçe’nin İlk vukuatı değil

İlk vukuatı değil
banner598

Suna ERDEN

Lefkoşa’da 5 Mayıs 2019 tarihinde öğrenci yurdunun önünde çıkan kavgada Zaid Mohammad Safeed Abu Subahi’yi bıçaklayarak yaralayan Mert Gökçe hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ağır yaralama’ suçundan yargılanan sanık 5 yıl hapse mahkum edildi. Sanığın bu olaydan 2 ay önce de kavga ve yaralama suçu işlediği, yargılanarak para cezasıyla kurtulduğu ancak ıslah olmayıp suç işlemeye devam ettiği belirtildi. 
Kararı okuyan Başkan Nüvit Gazi, sanığın  5 Mayıs 2019 tarihinde saat 04.30’da öğrenci yurdunun önünde Ürdün uyruklu Zaid Mohammad Safeed Abu Subahi’yi sol alt karın kısmından bıçaklayarak ağır yaraladığını belirtti. Gazi, sanık Mert Gökçe’nin, 28 Şubat 2019 tarihinde de ‘yaralama, sivri uçlu bıçak taşıma’ suçlarından yargılanıp, 6 bin TL para cezası ve 5 yıl sureyle sulh ve sukünü koruyacağına dair 150 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzaladığına değindi. 
Gazi, sanığın yine rahat durmayıp suç işlemeye devam ettiğini dile getirdi. 
Başkan Gazi, ağır yaralama suçunun ömür boyu hapis cezası öngördüğünün altını çizdi. Yaşam hakkının Anayasa ile korunduğuna değinen Gazi, sanığın işlediği suçların kamu düzenini yakından ilgilendiren suçlardan olduğunu belirtti. 

İbret verici cezalar
Gazi, sanığın işlediği suçların şiddet içerdiğini ifade ederek, bu tür suçları işleyenlere karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Gazi, sanığın suç işlemekten çekinmemesini, bıçak kullanmasını aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. Gazi, sanığa oybirliği ile 5 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473