banner564

İlk yönetim belirlendi

CTP’nin Lefke İlçe Başkanlığına tek aday olan Vehit Nekipzade getirildi

İlk yönetim belirlendi
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Lefke İlçesi 1. Olağan Kongresi önceki gün akşam gerçekleştirildi. Kongrede, İlçe Başkanlığı’na tek aday olan Vehit Nekipzade getirildi.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, Lefke Belediyesi Konferans Salonu’nda yer alan Kongre’de, Nekipzade Lefke İlçesi’nin ilk başkanı olurken; ilk yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Selçuk Atakan, Burhan Eraslan, Erdal Ertürk, Mehmet Türkay Fotalı, Meftune Hocalı, Hülya Nazif Kubilay, Kazım Olgu, Tuncay Sarıyer, Salahi Şahiner ve Yağmur Şahmaran Uçar.” 
Kongrede CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ve Lefke İlçe Başkanı Vehit Nekipzade konuşma yaptı. Kongreye Güzelyurt Milletvekilleri Armağan Candan, Hüseyin Erçal, Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Lefkoşa Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, Örgütlenmeden Sorumlu MYK üyesi Ahmet Gülle, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, Kadın Örgütü Genel Sekreteri ve MYK üyesi Aybike Yektaoğlu, MYK üyesi Feriha Tel ve Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan da katıldı. 
Divan üyelerinin belirlenmesiyle başlayan, Armağan Candan’ın başkanlığındaki Divanın yönettiği Kongre, “demokrasi şehitleri” anısına bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti. 

Sorakın: Lefke ilçe olmayı hak ediyordu 
CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, yaptığı konuşmada, Lefke’nin bütün kurumsal yapısıyla birlikte ilçe olmayı hak eden bir belde olduğunu söyledi. Lefke’nin 10 binden fazla öğrencisi bulunan bir bölge olduğunun altını çizen Sorakın, bölgenin tam anlamıyla bir ilçe olması için kurumsallaşmasının tamamlanması gerektiğine değindi. 
Bölgedeki en büyük sorunlardan birisi olan CMC’nin yarattığı çevre kirliliğinin de üstesinden gelinmesi gerektiğini belirten Sorakın, Aplıç Kapısı’nın açılması için verilmesi gereken tüm desteğin verileceğini dile getirdi. 

Nekipzade: Lefke’nin doğum gününü kutluyoruz
Sorakın’ın ardından konuşma yapan İlçe Başkanı Vehit Nekipzade, Lefke İlçesi’nin doğum gününü kutladıklarını belirtti. 
Lefke’nin ilçe olmasına katkı koyan herkese teşekkürlerini sunan Vehit Nekipzade, 43 yıldan bu yana Güzelyurt ilçesiyle birlikte büyük mücadelelere imza attıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474