banner564

İmamlar kazan kaldırdı

Din-Gör-Sen üyeleri, eylem ve söylemlerinin dikkate alınmaması durumunda pazartesi günü Başbakanlığın önüne çadır kuracaklarını açıkladı

İmamlar kazan kaldırdı
banner598

Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) ile Din Görevlileri Birliği, Din İşleri Başkanlığı’nda geçici statüde çalışan 240 din görevlisine iş güvencesi verilmesi talebiyle Başbakanlık önünde eylem düzenledi.

Geçici statüde çalışan din görevlilerinin sınava tabii tutulmadan intibaklarının yapılmasını talep eden Din Gör-Sen ve Din Görevlileri Birliği, Din İşleri Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı hakkında pazartesi gününe kadar adım atılmadığı takdirde Başbakanlık önünde çadır kuracağını açıkladı.
Din Gör-Sen’in bağlı olduğu Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu, Din Gör-Sen Başkanı Süleyman Çakır ve Din Görevlileri Birliği Başkanı Faahrettin Öğdü, eylemin ardından Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından kabul edilip, bir süre görüştü.
Sendika yetkilileri, kabulün ardından yaptıkları açıklamada, talepleri dikkate alınmaması halinde Pazartesi eylemler gerçekleştireceklerini söyledi.
Eylemde “Üvey evlat olmak istemiyoruz”, “Güvencesiz çalışmaya son”, “Para değil yasa istiyoruz” ve “İki kardeş kurum. Vakıflar varlık içinde. 70 personel kadrolu ve 7 Müdür. Din işleri sefalet içinde. 240 kişi kadrosuz. 1 başkan. Bu nasıl kardeşlik?” yazılı pankartlar açıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473