banner564

İmzasına sahip çıkmalı

UBP Genel Serketeri Sunat Atun, Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi projesinin ekonomik programda yer aldığını anımsatarak, CTP’nin tavrını eleştirdi

 İmzasına sahip çıkmalı
banner598
Çiğdem AYDIN 
   UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, adaya kabloyla elektrik getirilmesi önerisine sıcak bakmayan ve KIB-TEK’in özelleştirilmesine karşı çıkan CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk’e tepki gösterdi. 
   Atun, Diyalog’a yaptığı açıklamada;Türkiye’den kabloyla elektrik gelmesinin ülke için faydalı olacağını; 2013-2014 ekonomik programında da bu projeninin yer aldığını ifade etti. Atun, şu anki CTP-BG  ve DP-UG koailsyon hükümetinin de bu protokolün altına imza koyduğunu anımsatarak “herkes imzasına sahip çıkmalı” dedi.
   CTP’nin,  protokolü bir kenara bırakıp, sendikalara ve bazı kesimlere farklı vaatlerde bulunduğunu belirterek, bu tavrı eleştiren Atun “Hükümetin, attığı imzaya mı sahip çıkacağını, yoksa tribünlere mi oynayacağını  izleyip göreceğiz dedi. 
   Sunat Atun, Diyalog’un sorularını şöyle yanıtladı:
   Soru: Türkiye'den elektrik gelmesinin ne gibi faydası veya zararı olur, elektrik gelmezse şu anki durum sürdürülebilir mi?
   Yanıt: Türkiyeden elektrik gelmesi tartışımasız ülke için faydalı olacaktır. Bizler Ulusal Birlik Partisi olarak bu konunun çalışmalarını detaylı olarak yapmıştık.Şu anki durum sürdürülebilir değildir. Sanayici, Turizmci, Eğitimci, haycancı, çiftci sektörel olarak ciddi zorluklar yaşamaktadır. 
   Ayrıca hane halkı olarak da konutların mödediği birim fiyatları sabit değildir.Halkı giderek fakirleştiren bir düzenleme söz konusudur.Bu durum ülke insanı ve sektörleri için sürdürülebilir değil. Ekonomik olarak ülkeyi zayıflatan bir durum sürdürülebilir bir durum değildir olamaz da. 
   Bizler 20 haziranda Türkiye ve KKTC olarak Bakanlar arasında kabloyla KKTC’ye elektrik getirlimesi için bir protokol imzalamaya hazırlanıyorduk, ardından da 20 Temmuzda iki ülkenin Başbakanları bu protokole imza koyacaktı ama hükümetteki süremiz buna yetmedi.Bu protokol imzalanacaktı.Yani herşey planlı ve programlıydı. Bu protokol elektrik dağıtımının özelleştirilmesi ve kabloyla elektrik getirlimesini öngörülüyor.Sn.Erdoğanın burada yaptığı açıklama ile şu andaki hükümetin ikiyüzlü siyaseti ortaya çıkmış oldu. Hükümet altına imza koyduğu protokolün arkasında duracak mı yoksa  sendikaya ve belli başlı bazı yerlere verdiği sloganların arkasında mı duracak bunu göreceğiz.“

Fiyatlar düşecek

   Soru: Türkiye'den elektrik gelirse bunun fiyatlara yansıması olur mu? 
   Yanıt: Elbette ki fiyat farkı olacak, hem de büyük bir fark.Bir kere ülke ekonomisi rahatlayacak vatandaş daha da refah düzeye kavuşacaktır. 
   Şu anda elektrik dairesinin ürettiği enerjinin dilim fiyatı 44 kuruştan başlar 80-85 ve hatta 1 Tl’ye kadar yükselir.Kablo ile lektrik geldiği takdirde bu fiyat sabitlenecek ve birim fiyatı  25 kuruş olacak. Şu anda elektrik kurumunun üretim maliyeti 65 kuruştur. Tek tarifeye düşürülmesi ancak kabloyla elektrik getirilmesiyle mümkün olacak.
   Tarım ,turizm, sanayi, eğitim tarifeleri indirilecek vatandaşın konutunda kullandığı birim fiyatı da tek tarife üzerinden olacak.Şu anda ödenen pahalı elektrik faturaları tarihe karışacak.” 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473