banner564

İnsan hakkı ihlali

Güzelyurt’ta düzenlenen etkinlikte kadına şiddet protesto edildi

İnsan hakkı ihlali
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Güzelyurt İlçesi, TDP Güzelyurt İlçesi, BKP Güzelyurt İlçesi, Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü organizasyonuyla “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” etkinliği düzenlendi.
Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi önünde yer alan etkinliğe bazı Güzelyurt milletvekilleri, bölgedeki spor kulübü kadın kolları ile derneklerin temsilcileri de katılarak destek verdi.
CTP Kadın Örgütü Güzelyurt İlçesi Başkanı Zühre Civa, her geçen gün kadına yönelik bir şiddet vakası ile karşı karşıya kalındığını belirterek, Güzelyurt’un geçtiğimiz günlerde kocası tarafından öldürülen bir kadın cinayetiyle sarsıldığını anımsattı.
Civa, kadına yönelik şiddetin cinsiyetler arası güç ilişkilerinden kaynaklanan bir insan hakkı ihlali olduğuna işaret ederek, bu konuda yapılacak düzenlemeler kadar toplumsal algının da çok önemli olduğunu kaydetti.

Kadın sığınma evi…
Kadına şiddet konusunda devletin atacağı adımların takipçisi olacaklarını da vurgulayan Civa, kadın sığınma evinin yapım çalışmalarının hızlandırılması, 157 ve 183 Alo yardım hatları erişiminin yaygınlaştırılması, şiddete uğrayan, ekonomik gücü olmayan kadınlara iş imkânı sağlanması, toplumsal eşitliğe duyarlı bütçeler hazırlanması ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin fiili olarak çalışmaya başlaması gibi taleplerini açıkladı.
Etkinlikte, tecavüze uğrayan tiyatro yazarı ve oyuncusu Franca Rame’nin başından geçenlerin anlatıldığı “Tecavüz” adlı tiyatral, monolog tiyatrocusu Çağda Özsoy tarafından sahnelendi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474