banner564

TDP beğenmedi

Ercan Hoşkara, TC-KKTC hükümetleri arasında uzlaşıya varılan metnin önceki şekli ile son şekli arasında önemli bir değişiklik olmadığını savundu

TDP beğenmedi
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Yerel Yönetimler, Şehircilik ve Çevreden Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Hoşkara, TC-KKTC hükümetleri arasında uzlaşıya varılan metnin önceki şekli ile son şekli arasında önemli bir değişiklik olmadığını savundu.
Hoşkara, suyun özel şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayacak içerikte olan, ciddi belirsizlikler içeren metnin, söylendiği gibi, "yap-işlet-devret" modelini değil, "işletme hakkının devrini" öngördüğünü belirtti.
Hoşkara, hükümetin, suyun işletme hakkını devrederek, özel şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayabilecek özelleştirme sürecine onay vererek, topu belediyelere attığını söyledi.
Son uzlaşı metninde de, sistemin dışında kalacak olan belediyelere yaşam hakkı tanınmadığını savunan Hoşkara, sistemin dışında kalacak olan belediyelere de mutlak surette özel şirketle rekabet edebileceği eşit ve adil şartlar sağlanması gerektiğini, bunun yapılmamasının dayatma anlamına geleceğini iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473