banner564

İnsan rütbesini sormaz mı?

Polis Komutanı olduğunu söyleyerek, Hasan Hüseyin Dokumacı’dan 200 TL koparan Erdil Konyalıoğlu, 2 ay sonra yakalandı

İnsan rütbesini sormaz mı?
banner598
Hüseyin ABRAŞ
   Kılıktan kılığa girerek insanları dolandıran Erdil Konyalıoğlu yine rahat durmadı. Daha önce elektrikçi ve kasap kılığına girerek dolandırıcılık yapan Konyalıoğlu, bu kez polis komutanı oldu.
   Konyalıoğlu, iki ay önce Lefkoşa’da ikamet eden Hasan Hüseyin Dokumacı’ya yaklaştı ve saflığından yararlanarak 200 lirasını aldı. Kendini polis komutanı olarak takdim eden Konyalıoğlu “Lefke’de göreve gideceğim ama aracım yolda kaldı” diyerek, bir dün sonra geri vermek üzere borç para talep etti.
   Hasan Hüseyin Dokumacı ise ‘rütbesini dahi sormadan’ Konyalıoğlu’na 200 TL verdi. Para geri gelmeyince de polise haber verdi.

Mahkemeye çıkarıldı
    Polis, iki ay sonra tutukladığı  Konyalıoğlu’nu dün Lefkoşa Mahkemesi’nin huzuruna çıkardı.
Duruşmada 7 Mayıs 2014 tarihinde zanlının Girne Kapısında tanıştığı Hasan Dokumacı’ya LefkePolis Karakolu’nda de görev yaptığını, isminin de Hüseyin olduğunu söyledi. Yolda kaldığı için Dokumacı’dan 200 TL para yardımı talep eden zanlı, bu parayı bir gün sonra geri vereceğini söyledi.
   Ancak, gözü yolda bekleyen Dokumacı, iki ay süreyle parasını geri alamadı.  Şikâyet üzerine önceki gün Lefkoşa’da gözaltına alınan zanlı hakkında soruşturma başlatıldığı ve dün itibari ile soruşturmanın tamamlandığı açıklandı. 
   Polis,  zanlının gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini belirterek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkemede söz alan zanlı Konyalıoğlu, “Ben bütün cezalarımı temizledim yattım ve çıktım. Ben polise ifade vermeye gittim orada bana tutuklu olduğumu söylediler” dedi.
   Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, bir kefilin 20 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün ıspat-ı vücut yapması şartıyla serbest kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474