banner564

“İptal edilmeli”

Ercan raporunu açıklayan Dizdarlı, “Ulaştırma Bakanlığı’nın hizmet alımı sözleşmesinde ciddi eksiklik ve ihmali olduğunu” savundu

“İptal edilmeli”
banner598
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Ulaştırma Bakanlığı’nın “Ercan Havaalanı’nın Yeniden Yapılandırılması kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nden yaptığı Teknik ve Hukuki konularda hizmet alımına” ilişkin ödemenin kimin tarafından yapılacağının sözleşmenin içerisinde yer almadığını ve bu hususun çok ciddi bir eksiklik ve ciddi bir idari ihmal teşkil ettiğini vurguladı.
Dizdarlı, bu nedenle hiçbir yasal dayanağı olmayan Ulaştırma Bakanlığı’nın kararının geri alınması veya iptal edilmesi ve yargı yolunun ivedilikle açılması gerektiğini belirterek, “Ulaştırma Bakanlığı’nın söz konusu kararına tabi şirketlerin devletimiz aleyhine herhangi bir yasal işlem başlatmaları ve davalarında başarılı olmaları halinde, devletimiz ve keza İyi İdare Yasası tahtında sayın Tahsin Ertuğruloğlu doğabilecek zararı ödemek zorunda kalabilirler” dedi.

“Ertuğruloğlu sorularımı cevaplamadı…”
Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na konuyla ilgili çeşitli sorular sorduğunu ancak hiçbirine cevap verilmediğini ifade eden Dizdarlı, “Sayın Tahsin Ertuğruloğlu, bunun tam aksine konuyu saptırarak, bu meblağın devlet bütçesinden çıkmayacağını, bu konunun benim yetki alanım içerisinde olmadığını ve yöntemimi, üslubumu veya edebimi eleştirerek şahsıma yönelik yersiz eleştirilerde bulunmuştur. Kamu vicdanı ve temiz toplum anlayışı gereği sorduğum sorulara cevap verilmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.

“İhaleye çıkılmadı…”
Dizdarlı, Tahsin Ertuğruloğlu’nun bu hizmet alımı ile ilgili ihaleye çıkmadığını ve İhale Tüzüğü’ne aykırı olarak “elden teklif” almak sureti ile bu şirketlerden hizmet aldığını ifade ederek, bu şekilde hizmet alımı yapılmasının gerek İhale Tüzüğüne, gerekse yasal mevzuata aykırı olduğunu vurguladı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bu yönde aldığı kararın; “usulsüz ve/veya yetkileri aşarak alınan bir karar olduğu gerçeğine istinaden iptal edilmesi gerektiğini” kaydetti.

“Elçilik parayı ödemeyi reddetti…”
Dizdarlı, Tahsin Ertuğruloğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne yazdığı yazı tahtında; 11 milyon 250 bin ABD Doları’nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından ödenmesini talep ettiğini, ancak bu talebin Türkiye Büyükelçiliği tarafından; “bu hizmetlerin ücretsiz yapılabileceği” gerekçesiyle reddedildiğini de belirtti.
Dizdarlı, basınla paylaşılan raporun, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na da gönderildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474