banner564

İrfan Günsel törenle uğurlandı

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in babası İrfan Günsel, 89 yaşında sevenlerine veda etti

İrfan Günsel törenle uğurlandı
banner598
Melin DOBRAN
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in babası olan İrfan Günsel, dün sabaha karşı sevenlerine veda etti. Yakınlarından alınan bilgiye göre bir süreden beridir rahatsız olan Günsel, Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Çevresinde sevilen ve sayılan biri olan Günsel’e herkes “İrfan Dayı” diyordu. 
Günsel, zamansız vedasıyla başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu. 
Günsel’in cenazesi, Yakın Doğu Hastanesi önünde düzenlenen törenin ve Yakın Doğu Üniversitesi Mescidinde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Talat ve Eroğlu da katıldı
Yoğun bir katılımın olduğu cenaze törenine eşi Havva Günsel ve ailesinin yanısıra 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3’üncü Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu, bakanlar, milletvekilleri, YDÜ çalışanları, öğrencileri ile birçok seveni katıldı.

 “Doğaya olan sevgisi unutulmayacak”
Törende konuşan YDÜ Rektörü Prof.Dr.Ümit Hassan, İrfan Günsel’in çalışkanlığı, ciddiyeti ile oğlu Suat Günsel’e eğitim aşkını aşıladığını belirtti. Ümit Hassan, İrfan Günsel’in doğaya olan sevgisi, tebessümü ve kahkahaları ile unutulmayacağını söyledi. İrfan Günsel’in hayatında gördüğü en zeki insanlardan biri olduğunu söyleyen Hassan, “Bir çınar daha yer değiştirdi, huzur içinde uyusun, ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474