banner564

Irkçılığa prim yok

Ara bölgede görüşen iki lider de ELAM saldırısını şiddetle kınadı, Anastasiadis, olaydan etkilenen Kıbrıslı Türklerin zararının karşılanacağını belirtti

Irkçılığa prim yok
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 16 Kasım’da Kıbrıslı Türklerin hedef alındığı olayları şiddetle kınadı ve bu gibi olayların devam etmekte olan müzakereleri engellemesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.
Liderler, dün ara bölgede müzakereler için ayrılan binada yaklaşık üç buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme saat 13:30 sıralarında sona erdi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki İyi Niyet Misyonu Ofisi tarafından yayımlanan liderlerin ortak açıklamasında, 16 Kasım’da Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklerin hedef alındığı “utanç verici” olayların “şiddetle kınandığı” kaydedildi.
Liderlerin, ırkçılık ve her ne alanda olursa olsun düşmanlığa karşı oldukları kaydedilen açıklamada, “Liderler, bu gibi kötü hareketlerin araştırılacağını ve cezasız bırakılmayacağının altını çizdi” denildi
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, olaylarda meydana gelen zararların karşılanacağını, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise bu açıklamadan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Açıklamada, “Liderler, bu gibi kabul edilemez olayların, özellikle büyük bir gayretle Kıbrıs sorununa çözüm bulmaya çalışıldığı bir dönemde, devam etmekte olan müzakerelerin geleceğini herhangi bir şekilde tehlikeye sokmasına müsaade etmeyecek” denildi.

Akıncı ile Eide görüştü
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü.
Cumhurbaşkanlığında 16.00’da başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim da bulundu.
Görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel danışmanı Eide, basına açıklamalarda bulundu.
Eide, Kasım ayı içerisinde planlanan 6 liderler görüşmesinin üçüncüsünün tamamlandığını hatırlatarak, bunun uzun bir görüşmenin seri oturumları olarak algılanması gerektiğini kaydetti.
Basın mensuplarından sabırlı olmalarını isteyen Eide, seri görüşmelerin sonunda yapılacak açıklamanın böylelikle daha “ilginç” olabileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474