banner564

İsimler belirlendi

FETÖ baskınında 19 asker ve ailelerinin içinde bulunduğu ‘Gitar’ adlı teknenin Türkiye’den kiralandığı, bir hafta önce Kuzey Kıbrıs’a geldiği öğrenildi

İsimler belirlendi
banner598

Suna ERDEN
Yunanistan’a kaçma hazırlığı yaparken Girne Kalesi arkasında bekleyen ‘Gitar’ isimli teknede tespit edilerek tutuklanan 9’u üst düzey asker olan 19 FETÖ şüphelisi ile eşlerinin tutukluluk halleri devam ederken, 19 askerin Ocak ayı 2017 yılında ordudan ihraç edildikleri ancak ülkeden çıkış yapmadıkları öğrenildi. 
Gitar isimli tekenin 12 metre olduğu,  bir buçuk hafta önce ülkeye geldiği, önce Delta Marina’da demirlediği öğrenildi. 
Daha sonra Girne Kalesi arkasında demirleyen teknenin operasyondan bir gün önce çıkış izni aldığı ancak mekanik bir arızadan dolayı yola çıkamadığı bilgisi elde edildi. 
Amerikan bayraklı teknenin Türkiye’den bir charter şirketinden kiralandığı da öğrenildi. Bir hafta boyunca limanda duran tekneden hem polisin hem de sivil savunmanın haberdar olduğu, teknenin gözetim altında tutulduğu kaydedildi. 

Rütbeli askerlerin isimlerine Diyalog ulaştı 
Öte yandan tutuklanan 19 askerden rütbeli olanların ismine de Diyalog ulaştı. Tutuklananların Kurmay Albay Mehmet Yılmaz, Kurmay Yarbay Nazmi Şahin, Kurmay Yarbay Yener Demir, Yarbay Ersan Yağcı, Kurmay Binbaşı Turan Akay, Üsteğmen Mehmet Şayık, Teğmen Melike Çalış, Ast. Subay Mehmet Selim Karakaya, Üsteğmen Zafer Çalış ve diğer er sınıfında olan 10 asker olduğu öğrenilirken,19 zanlı ile eşleri hakkındaki soruşturma sürüyor. Zanlıların polisteki gözaltı halleri devam ederken, FETÖ şüphelisi 28 zanlıdan erkek olan 19 zanlı hücrede, 9 kadın zanlı ile 17 çocuk polis gözetiminde ayrı bir yerde tutuluyor. 

Aralarında Erdoğan Çelebi yokmuş
Zanlıların Türkiye’ye ihraç edilebilecekleri de belirtilirken, yarın yeniden mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. Bu arada Sivil Savunma Teşkilatı eski Başkanı Erdoğan Çelebi’nin teknede tutuklananlar arasında olmadığı, 3 Temmuz 2018 tarihinde çıkarılan kararname ile ordudan ihraç edildikten sonra Türkiye’ye gittiği belirtildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474