banner564

İşin sırrını çarşaf  ve şort çözecek

24 yaşındaki kadına zorla tecavüz etmekle suçlanan Ürdünlü zanlı ile arkadaşı “biz yapmadık” diyerek suçlamaları reddetti

İşin sırrını çarşaf  ve şort çözecek
banner598

Suna ERDEN
Girne’de 30 Nisan 2019 tarihinde yaşandığı iddia edilen tecavüz olayı ile ilgili aranan Ürdün uyruklu Moawia Al Awavdah ile suçla bağlantısı olduğu Anas Hayajneh tespit edilerek gözaltına alındı. İki zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada Anas Hayajneh’in tecavüz fiilini gerçekleştiren zanlı Moawia Al Awavdah’a yardım ettiği belirtildi. Polis, tecavüz uğrayan genç kadının kontrolden geçirildiğini, darp ve zorlama olduğuna dair doktor raporu temin edildiğini belirtirken, mahkemede söz alan zanlılar ise “Biz bir şey yapmadık” dedi.
Soruşturmayı yürüten polis, 30 Nisan saat 03.00’da meydana gelen olayda zanlı Moawia Al Awavdah’ın evlerinde misafir olarak bulunan 24 yaşındaki S.K. isimli kadını darp edip, zanlı Anas Hayajneh’in yardımı ile ellerinden kollarından tutarak evin yatak odasına götürdüğünü ve cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

İki hastanede kontrolden geçti
Olayın ardından genç kadının şikâyetçi olduğunu belirten polis, S.K.’nin önce Girne Akçiçek Hastanesi’nde ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçirildiğini açıkladı.
Polis, yapılan kontrolde darp ve zorla cinsel ilişki yaşandığına dair rapor alındığını ifade etti.
Polis, olayın ardından aranan zanlıların önceki gün evlerinde tespit edildiğini, bir polis ekibinin onları gözaltına almak için söz konusu adrese gittiğini ifade etti.
Zanlı Moawia Al Awavdah’ın evde yakalandığını, zanlı Anas Hayajneh’in ise mutfak penceresinden kaçtığını kaydeden polis, kaçan zanlının kısa süre sonra cadde üzerinde yürürken yakalandığını söyledi.

Yastık, çarşaf ve şort emare alındı
Polis, zanlıların evinde yapılan aramada çarşaf, yastıklar ve genç kadına ait şortun emare olarak alındığını belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların bir gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Yargıç Meltem Dündar, zanlıların bir gün tutuklu kalmasına emir verirken, mahkemede söz hakkı alan zanlılar ise iddiaları kabul etmedi. Zanlı Moawia Al Awavdah “Biz kimseye tecavüz etmedik” iddiasında bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474