banner564

İşine gelince böyle

Güney Kıbrıs son 2 yılda ‘para karşılığında vatandaşlık’ uygulamasından 2,5 milyar Euro gelir elde etti

İşine gelince böyle
banner598
   Güney Kıbrıs’ın son 2 yıl içinde ‘para ile vatandaşlık’ uygulamasından büyük gelirler sağladığı bildirildi. Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, 5 milyon Euro tutarında yatırım yapanlara veya Devlet Tahvili alanlara kısa sürede vatandaşlık verildiğini söyledi. Hasikos ayrıca, 300 bin Euro ve üzerinde para harcayarak, konut satın alanlara da devamlı oturma izni verildiğini belirtti.
   Fileleftheros  ve Cyprua Mail’in haberine göre, Rum Meclisi Maliye Komitesinde konuşan Hasikos, 2013 yılından bu yana uygulanan bu vatandaşlık politikasıyla, devletin kasasına 2,5 milyar Euro girdiğini söyledi. Hasikos, bu paraların Güney Kıbrıs’a ekonomik krizin zor zamanlarında yardımcı olduğunu dile getirdi.
   Verilen vatandaşlıkların, yapılan yatırımlar, taşınmaz mülk alımı, banka mevduatları ve şirketlerdeki hisselerle alakalı olduğunu ifade eden Hasikos, vatandaşlık verilen yabancıların sayısını açıklamaktan kaçındı.
   Hasikos, “teröristlere ve uyuşturucu kaçakçılarına vatandaşlık vermediklerini; yabancı uyruklu bir şahsa vatandaşlık vermeden önce teferruatlı araştırmalar yaptıklarını” sözlerine ekledi.
   Politis gazetesinin haberine göre ise, KKTC’deki Rum mallarının satışıyla ilgili bir soru üzerine Hasikos, Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nden, KKTC’deki mallarını satmak isteyen Rumlara mallarının ipotekli olmadığına dair bir belge verilmemesini istediğini, çünkü KKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonu’nun bir Rum malının satış işlemini tamamlamak için bu belgeyi talep ettiğine dair ortada bazı şüpheler bulunduğunu söyledi.
   Gazeteye göre Hasikos, sözlerinin devamında, vatandaşların bu belgenin kendilerine verilmesi talebinde bulunmalarının yasal olduğunu, bu nedenle bu husustaki direktifini geri çektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473