banner564

İşkence ederek soydular

Pakistanlı işçi ve iki arkadaşı, Girne’deki Moon Rose Otelin sahibi Salih Aygın’ı rehin alıp, kasayı boşaltıp kaçtıktan sonra dün gece polis tarafından tutuklandı

İşkence ederek soydular
banner598
Hakan YILDIRIM
Girne’de dün sabah saatlerinde ‘Suç’ filmlerini aratmayan sahnelerin yaşandığı bir soygun olayı gerçekleşti. Önceden planlanarak yapılan soygun, Karaoğlanoğlu S Bölgesi’nde faaliyet gösteren Moon Rose isimli tatil köyünde meydana geldi.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, dün sabah saatlerinde işletme sahibi Salih Aygın, bir çalışanı tarafından, hırsızlık olduğu gerekçesiyle otele çağırıldı.
Yatağından apar topar kalkarak otele giden Aygın, çalışanı tarafından hırsızlığın olduğu iddia edilen otelin ambar bölümüne götürüldü.
Ambara giren Salih Aygın, çalışanı ve içeride saklanmış vaziyette duran kimliği meçhul başka iki erkek şahıs tarafından ciddi şekilde darp edildi. Aldığı darbelerin etkisi ile yere yıkılan Aygın’ın imdadına oteldeki diğer çalışanlardan Carol Tangayev koştu.
Ancak söz konusu 3 kişi, hem Salih Aygın’ı hem de temizlik görevlisi olarak çalışan Carol Tangayev’i bağlayıp ölümle tehdit ederek, kasanın şifresini öğrendi. 
Kasayı açarak içerisindeki 65 bin TL, 800 Sterling, bin 500 ABD Doları ve bin Euro nakit parayı gasp eden 3 kişi, NP 883 plakalı araç ile olay yerinden kaçtı.

3 zanlının yakalandığı iddia edildi
Öte yandan soygun olayının ardından tatil köyüne giden Girne Adli Şube Ekipleri ve Cürümleri Önleme Şubesi soruşturma başlattı. Salih Aygın’a ait araba ile kaçan ve ülke genelinde aranan soyguncular A.M, A.M ve A.A’nın dün akşam saatlerinde yakalandığı iddia edildi. Girne Polis Müdürlüğü’nde sorguları devam eden zanlıların bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Ölümden dönen Aygın, dehşet anlarını anlattı
Yaşadığı olayın şokunu atlayamayan ve ölümden dönen Salih Aygın, dehşet dakikalarını anlattı.
Olayın dün sabah 02.00 sıralarında cerayan ettiğini belirten Aygın, “Otelde çalışan şahıs beni arayarak soyulduğumuzu söyledi. Bunun üzerine evden kalkıp otele geldim ve soyulduğu söylenen ambara indim. Ambara indiğimde üç kişi bana saldırdı” dedi.

“Ya şifreyi söyle ya da…”
Kendisini darp eden üç kişinin ellerini, kollarını bağladığını, bağırmaması için de ağzına pamuk teptiklerini aktaran Aygın, “Bu esnada çalışanım Carol Tangayev depoya geldi ve saldırganlar onu da darp edip, ellerini, kollarını bağlayıp bayıltarak yanıma bıraktı. Üç kişi olan soyguncular bıçakla tehdit edip benden kasanın şifresini aldı. Daha sonra beni de bayıltıp gittiler. Sabaha karşı ben ve çalışanım kendimize geldik. Çalışanım, ellerindeki bağcıklardan kurtulup beni de çözdü ve daha sonra polisi aradık. Kasaya baktığımda ise ne varsa aldıklarını gördüm. Ayrıca otel önünde park halinde bulunan aracımı da almışlar” ifadeleriyle olayı anlattı.

Carol çok korktu…
Moon Rose isimli tatil köyünde yaşanan soygun olayının bir diğer kurbanı Carol Tangayev ise yaşadıkları karşısında şoka uğradığını ifade edtti.
“Bağırmaları duyup, depoya indiğimde patronu gördüm, üç kişi benim ellerimi ve ayaklarımı bağladı” diyen Carol Tangayev, “Bağırmayalım diye ağzımıza bir şeyler koyup bantladılar, bayıltarak kaçtılar. Sabah saat 05.30 sıralarında kendime geldim. Kendi imkânlarım ile kurtuldum ve hemen yardım istedim” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473