banner564

İsrail ile ilişkiler gelişecek

Anastasiadis, İsrail Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi

İsrail ile ilişkiler gelişecek
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İsrail ziyareti çerçevesinde dün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüştüğü haber verildi. 
Rum radyosuna göre görüşmenin ardından konuşan Anastasiadis, İsrail’de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, İsrail’de bulunduğunda kendini evinde hissettiğini belirtti. 
Netanyahu ile dolu bir gündemleri olduğuna işaret eden Anastasiadis, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ilişkileri güçlendirme hedeflerinin olduğunu vurguladı. 
Görüşmede Kıbrıs sorunundaki cesaret verici gelişmelerle ilgili bilgiler verdiğini de söyleyen Anastasiadis, ayrıca Netanyahu’yu Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmeye davet etti. 
Netanyahu ise, Anastasiadis’i “dost” olarak nitelendirerek Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki sıkı ilişkilerden söz etti. 
Terör konusunda değinerek Güney Kıbrıs’ın üç terör planını engellediğini belirten Netanyahu, Larnaka’da büyük miktarda amonyum nitrat bulunduğuna işaret etti. 
Haberlere göre iki lider açıklamalarının ardından çalışma yemeğine katıldılar. 


Cumhurbaşkanı Rivlin ile de görüştü
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İsrail temasları çerçevesinde dün Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile görüştü. Rum radyosu, Anastasiadis’in Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı konutunda Rivlin tarafından resmi törenle karşılandığını haber verdi.
Tören sırasında konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Güney Kıbrıs’ın her zaman barışı savunan “soğukkanlı bir ortak” olduğunu ifade etti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilere değindi. Ortadoğu’da, sadece İsrailliler için değil tüm bölge ve halklar için barış, istikrar ve refah getirecek bir çözüm olması dileğinde bulunan Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın üyesi olduğu AB ve BM aracılığıyla Ortadoğu barış sürecine katkıda bulunmaya devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474